Miért olyan magas egyes városokban még mindig a kertes ház ár?
Már nézem hónapok óta ezeket a honlapokat, és ugyanazokat az ősrégi lepukkant '60-as években csinált kockaházakat látom mióta. Miért nem engednek az árból? Én megértem, hogy kell a pénz, de ha egyszer nem kel el (és nem fog, mert új építésűeket is raknak fel ennyiért, csak kevesebbet, meg azok hamar elkelnek). Ez amúgy egy adott város.
Mondok példákat:
Külvárosi lakótelepi lakás: 5-8 milla
Belvárosi lakótelepi lakás: 7-12 milla (de mondjuk ezek nagyon jók)
Külvárosi lepukkant ház: 8-10 milla
Belvárosi lepukkant ház: 10-18 milla
Új építésű házak akárhol: 14-30 milla között ingadoznak
A telkekről nem is beszélek, 1,5 millától kezdve 15 millióig vannak.
Szeretnék abban a városban lakni, mert ott nőttem fel, de komolyan megőrjít, hogy ennyire ingadozóak az árak. Meg az öregek is, már elnézést. Ki volt rakva, hogy eladó ház, becsengettem, hogy mennyiért eladó, néninke mondja, hogy ezt még 60-ban építették (tipikus kockaház) ők maguk a férjével, ezért 25 millióba kerül. Hát mit ne mondjak...
Szerintetek fog lejjebb menni a házak ára?
Azonnal elhappolják? A megoldás, akkor nézel házat, amikor meg is tudod venni. Addig meg nem idegesít. Happold el te. Ha nem bírod, akkor így jártál, maradnak a 60-as évekbeli kockaházak.
Érdekes az ingatlan vásárlás, én néha a világból ki tudtam volna futni. A kedvenceim a felújított lakások, amik kb. 1.5-2 millával drágábbak a lakhatónál. A felújítás meg nagyjából azt jelenti, hogy ki van festve NAGYON élénk színekre, vagy libafos árnyalatra, meg van egy 50 ezer forintos praktikeres konyhabútor a konyhában. Esetleg a 30-40 éves csempe is le lett cserélve már cigányos márvány mintásra. Mindenesetre 90%-ban olyan, hogy amit csináltak, csak arra jó, hogy neked több legyen a macera mielőtt beköltözhetsz. Volt, pl. ahol pillanat ragasztóval rengeteg apró kagylót ragasztottak a fürdőszobai csempére, biztos élmény volt a takarítás, ezért abból ítélve, ahogy kinézett nem is sokat bajlódtak vele, vagy az egyébként is pici wc-t belambériázták úgy, hogy egy-egy arasznyira volt a lambéria a faltól, hogy még kisebb legyen a budi, meg bútorlapokat csavaroztak a fal aljára fél méteres magasságig, hogy ne legyen baj a kutya miatt (vajon mennyire kaparta szét alatta a falat, mire feltették?) meg egyéb mindenféle ócska sufni tunning megoldások, és akkor tátja a száját, hogy de felújított. Ja, köszi, ez annyit jelent, hogy egy héttel tovább kell szétvernünk, amit csináltatok.
Meg nálunk is így vannak a kertes házak, hogy ember, 17 millióért, már jól szigetlelt 7 éve épült 100 négyzetmétereset kapok, minek venném meg a te 20 éve épült szigeteletlen 102 négyzetméteresedet 19-ért? Ráadásul ugyanabban a városrészben?
Utolsó:
Én is így látom. Fúú ezek a felújítottak tényleg még rosszabbak :) Nekem van egy pár határozott elképzelésem, amiből nem engedek, úgyis fel fogom újítani amit veszek.
Köszi a linket.
Mikor a kilencedik lakást néztük meg, akkor pont nagy festésben voltak. Ugye, az ingatlanos kiokosít az elején, hogy semmit sem szabad mondani, hogy tetszik nem tetszik stb. azt majd utólag vele vitatjuk meg, ő fog nekünk alkudozni. De én addigra már teljesen kezdtem becsavarodni és amikor láttam, hogy milyen szorgosan festenek mázolnak, a tulaj meg vetett körbe és nagy büszkén mutogatott, majd mondta, hogy hát igen még frissen ki is festenek, hogy ezzel se legyen gond, akkor egyszerűen megkérdeztem, hogy ha mi ezt megvesszük, akkor ugye rögtön abbahagyják a festést? Borzasztó ez a szín és nem is szép a munka...
Látni kellett volna a fejét szegény nőnek...
az árazásnál sajnos sok esetben szerepet játszik az előszereteti érték. magyarul az elfogultság.
az intelligens eladók, akik valóban szabadulni akarnak a kecótól, hallgatnak a szakértőre, és olyan áron kínálják, amin elmegy. a gyepesagyúak meg hajtják a saját kis rögeszméjüket, úgy, hogy egy ingatlanos oldalt sem néznének meg közelről, h lássák mi a reális ár a környéken. csak szegény megboldogult Ferikéjükre gondolnak, akik a két kezével pakolta a téglát anno '62-ben.
vagy bedobod, h van 12 milkád KPban, (már ha tényleg van, és szánsz annyit a kiszemeltre), és a valódi eladó már rohan is ügyvédért, vagy elhajtanak és a felmenőid nemiszerve is szóba kerül.
voltam már ingatlanos, voltam vevő és eladó is. kb ebben a sorrendben. tudtam hogyan működik a piac, sajnos kénytelen voltam engedni pofátlan vételi ajánlatnak, és ugyanígy az én pofátlan árajánlatomnak is engedett már eladó.
ha nem csak a szád nagy, hanem a bukszád is vastag, akkor mondj be egy árat. hátha valahol szerencséd lesz. ezt csak így lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!