Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért olyan magas egyes...

Miért olyan magas egyes városokban még mindig a kertes ház ár?

Figyelt kérdés

Már nézem hónapok óta ezeket a honlapokat, és ugyanazokat az ősrégi lepukkant '60-as években csinált kockaházakat látom mióta. Miért nem engednek az árból? Én megértem, hogy kell a pénz, de ha egyszer nem kel el (és nem fog, mert új építésűeket is raknak fel ennyiért, csak kevesebbet, meg azok hamar elkelnek). Ez amúgy egy adott város.

Mondok példákat:

Külvárosi lakótelepi lakás: 5-8 milla

Belvárosi lakótelepi lakás: 7-12 milla (de mondjuk ezek nagyon jók)

Külvárosi lepukkant ház: 8-10 milla

Belvárosi lepukkant ház: 10-18 milla

Új építésű házak akárhol: 14-30 milla között ingadoznak

A telkekről nem is beszélek, 1,5 millától kezdve 15 millióig vannak.

Szeretnék abban a városban lakni, mert ott nőttem fel, de komolyan megőrjít, hogy ennyire ingadozóak az árak. Meg az öregek is, már elnézést. Ki volt rakva, hogy eladó ház, becsengettem, hogy mennyiért eladó, néninke mondja, hogy ezt még 60-ban építették (tipikus kockaház) ők maguk a férjével, ezért 25 millióba kerül. Hát mit ne mondjak...

Szerintetek fog lejjebb menni a házak ára?

2013. máj. 21. 15:35
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Így visszaolvasva, kicsit hisztis írás volt, csak úgy szeretnék abban a városban családot alapítani, imádtam ott felnőni, erre meg szinte lehetetlen már családi házat venni :(
2013. máj. 21. 15:46
 2/16 rémuralom válasza:
Alapvetően kétfelé oszthatjuk a lakásukat/házukat eladásra kínálókat: vannak azok, akik el akarják adni, és vannak azok, akik az árát szeretnék kézhez kapni. Persze, aki eladja, az is meg szeretné kapni az árát, de azért ez a két csoport eléggé különbözik. Aki el akarja adni a házat (mert pl. más városba költözik, vagy utánaszámolt, és kiderült, hogy albérletben sokkal jobban megéri, vagy kirepülnek a gyerekek, és kisebb házat akar venni stb.), az eladja. Meghirdeti egy áron, ha elkel, elkel, ha nem kel el, lejjebb viszi, ha még úgy sem kel el, még lejjebb viszi, így egészen addig, amíg el nem kel. Aki meg nem akarja feltétlenül eladni, mint a példádban a néni, elvan ő abban a házban is haláláig, ha senki nem veszi meg, nem fogja lejjebb vinni az árat. Egyébként meg szerintem lehet alkuval próbálkozni, nincs kőbe vésve a meghirdetett ár.
2013. máj. 21. 16:17
 3/16 anonim ***** válasza:
Miért nem bérelsz egyet?
2013. máj. 21. 16:26
 4/16 A kérdező kommentje:
Bérelni fogunk majd, csak na. Nézelődtem, hátha van jó lehetőség, de nem nagyon, vagy ha van azonnal elhappolják.
2013. máj. 21. 16:28
 5/16 anonim ***** válasza:

ha esetleg elmész megnézni egyet, az első kérdésed az legyen, hogy mikor lehet beköltözni.

én jártam úgy, hogy megnéztem, tetszett, az ára is jó volt, majd közölték velem, hogy ők úgy gondolták, hogy kifizetem és akkor majd elkezdenek keresni maguknak másikat és ha sikerül, akkor kiköltöznek. amikor megkérdeztem, hogy közben mégis mennyi bérleti díjat akarnak nekem fizetni, akkor még nekik állt feljebb.

2013. máj. 21. 16:52
 6/16 anonim ***** válasza:
Hogy érted azt hogy még mindíg magas ? Mire gondoltál hogy a kertes ház fele annyiba fog kerülni mint egy panel? Nem is értem .Azért mert kertesben szeretnél élni a te kedvedért nem fogják 3 milláért adni.
2013. máj. 21. 18:33
 7/16 A kérdező kommentje:

Úúú megjött az első kötözködő, már vártam :) Még mindig drága, ahhoz képest, hogy a kutya se veszi meg ilyen drágán, főleg, ha a JOBB házak csak kicsivel kerülnek többe. Tehát miért nem alkalmazkodnak a romló gazdasági helyzethez, és az emberek igényeihez, ha látják, hogy az eladási áruk nem hoz eredményt? :)

A többieknek nagyon köszönöm a válaszokat, igaza van aki azt írta az öregasszonynak jó az is ha ott éli le az életét, egy példának hoztam fel :)

Privátban író is nagyon érdekeseket mondott, megfontolom a válaszát :)

2013. máj. 21. 19:08
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötözködni akartam de lehet hogy nem minden áron akarják eladni nincsen szükségük a pénzre feltétlenül ezért nem engednek az árból.Ha nincsenek ráutalva ráérnek évekig is árulni. Nem kótyavetyélik el bagóért.
2013. máj. 21. 20:49
 9/16 anonim ***** válasza:

"Szerintetek fog lejjebb menni a házak ára?"

Egy darabig még biztosan csökken , mármint azoké a házaké amiket tényleg el akarnak adni.

Azt olvastam (nemtudomhol), hogy 2025-től csak passzívházak épülhetnek majd az EU-ban...szerintem ekkor ismét felértékelődik a használt házak ára.

2013. máj. 21. 21:22
 10/16 A kérdező kommentje:
Bocsánat tudatlanságomért, de a passzív ház mit takar? A könnyűszerkezetest?
2013. máj. 21. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!