Miért olyan magas egyes városokban még mindig a kertes ház ár?
Már nézem hónapok óta ezeket a honlapokat, és ugyanazokat az ősrégi lepukkant '60-as években csinált kockaházakat látom mióta. Miért nem engednek az árból? Én megértem, hogy kell a pénz, de ha egyszer nem kel el (és nem fog, mert új építésűeket is raknak fel ennyiért, csak kevesebbet, meg azok hamar elkelnek). Ez amúgy egy adott város.
Mondok példákat:
Külvárosi lakótelepi lakás: 5-8 milla
Belvárosi lakótelepi lakás: 7-12 milla (de mondjuk ezek nagyon jók)
Külvárosi lepukkant ház: 8-10 milla
Belvárosi lepukkant ház: 10-18 milla
Új építésű házak akárhol: 14-30 milla között ingadoznak
A telkekről nem is beszélek, 1,5 millától kezdve 15 millióig vannak.
Szeretnék abban a városban lakni, mert ott nőttem fel, de komolyan megőrjít, hogy ennyire ingadozóak az árak. Meg az öregek is, már elnézést. Ki volt rakva, hogy eladó ház, becsengettem, hogy mennyiért eladó, néninke mondja, hogy ezt még 60-ban építették (tipikus kockaház) ők maguk a férjével, ezért 25 millióba kerül. Hát mit ne mondjak...
Szerintetek fog lejjebb menni a házak ára?
ha esetleg elmész megnézni egyet, az első kérdésed az legyen, hogy mikor lehet beköltözni.
én jártam úgy, hogy megnéztem, tetszett, az ára is jó volt, majd közölték velem, hogy ők úgy gondolták, hogy kifizetem és akkor majd elkezdenek keresni maguknak másikat és ha sikerül, akkor kiköltöznek. amikor megkérdeztem, hogy közben mégis mennyi bérleti díjat akarnak nekem fizetni, akkor még nekik állt feljebb.
Úúú megjött az első kötözködő, már vártam :) Még mindig drága, ahhoz képest, hogy a kutya se veszi meg ilyen drágán, főleg, ha a JOBB házak csak kicsivel kerülnek többe. Tehát miért nem alkalmazkodnak a romló gazdasági helyzethez, és az emberek igényeihez, ha látják, hogy az eladási áruk nem hoz eredményt? :)
A többieknek nagyon köszönöm a válaszokat, igaza van aki azt írta az öregasszonynak jó az is ha ott éli le az életét, egy példának hoztam fel :)
Privátban író is nagyon érdekeseket mondott, megfontolom a válaszát :)
"Szerintetek fog lejjebb menni a házak ára?"
Egy darabig még biztosan csökken , mármint azoké a házaké amiket tényleg el akarnak adni.
Azt olvastam (nemtudomhol), hogy 2025-től csak passzívházak épülhetnek majd az EU-ban...szerintem ekkor ismét felértékelődik a használt házak ára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!