Újabban luxus dolog lett panelban lakni, hogy már egy külvárosi, káposztásmegyeri panel is 1.2 millió forintos négyzetméteráron van?
Akkori is megdöbbentene ez az ár, ha a Deák Ferenc tér mellett lenne egy csendes utcában. De kint Káposztásmegyeren is ahonnan a városközpont 1:15 perc, ha a várakozásokat is beleszámoljuk. És akkor még nem voltunk pesszimisták egyáltalán.
Én életemben egyszer laktam panel lakásban, 2 hétig.. egy közeli ismerősöm, afféle félrokonom kiment Németországba dolgozni határozatlan időre és az önkormányzati bérlakásában lakhattam ingyen, csak a rezsit kellett volna fizetnem. De annyira szörnyű volt panelban lakni, a szomszéd minden egyes mozdulatát hallottam, azt is ha leül, azt is ha bekapcsolja a TV-t még a fingását is lehetett hallani. Előjött minden létező és nem létező allergiám, amiket már a legerősebb antihisztaminnal sem lehetett elfojtani. Így amikor már a taknyom nyálam egybefojt és nem kaptam levegőt, feladtam. Ingyen lakhatás ide vagy oda, megfogadtam hogy csak tégla. Semmi más.
De újabban már az 50-60 éves lelakott panel lakás is olyan luxus lett, hogy 3000€-s négyzetméteráron is megveszi valaki? Amit annak idején ingyen épített a kommunista rezsim a munkásosztálynak, hogy megoldódjon a lakhatási probléma a "baby boom" idején. Most sokan még max hitelre sem tudnának megengedni egy lelakottat sem?

"Nincs ereje a forintnak."
Nincs ereje? Év eleje óta csupán 12-14%-ot erősödött a dollárral, alias zöldhasúval szemben, ami a világ de facto abszolút valutája. Azaz amit bárhol elfogadnak, azért vehetsz csak aranyat, részvényeket meg mindent.
De az euróval szemben is erősödött 4-6%-ot.

Azt tegyük hozzá a kérdező kijelentése tele van egyoldalú torzítással.
Deák környékén sehol nincsen csendes utcában csendes lakás, főleg nem 1,2 millióért. A Pestiek 90%-a évente egyszer jár a városközpontban. Cserébe Kápi csendes, sok a zöldterület, közel az M0 és Észak-Pest is.
Az előjött a nem létező allergiám dolog meg erős túlzás :D Értem én, hogy szar a panel, de a tégla sem jobb ennyi pénzért. Ami meg jobb az nem ennyi.
Hát hallod, van 1-2 ismert allergiám, de alapvetően nem kell semmilyen gyógyszert szednem rá. 2 hét után egy panelben, konkrétan már levegőt sem kaptam.
"Deák környékén sehol nincsen csendes utcában csendes lakás"
Persze, tudom hogy ott nincs panel lakás, csak képletesen írtam ha nem tűnt fel. :)
És tényleg, túlzás nélkül a legerősebb allergia ellenes gyógyszer sem hatott semmit.
Ha nem a panel volt a kiváltó oka, akkor nem tudom mi lehetett, mert utána 1-2 napon belül megszűntek a tüneteim. Csak az lehetett.
És már az is luxus lakhatás lett a mai Magyarországon?

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!