Budapest lakossága hogy áll most?
Én még azt tanultam, hogy 2 millió fő.
Most állítólag 1,6-1,8.
Hová tűntek az emberek?
Másrészt a saját szubjektív meglátásom szerint Pest zsúfoltabb, mint 20 éve.
Mi lehet az igazság?

Egyébként azért érzed zsúfoltabbnak mert borzalmas sok az autó.
Sokkal több, mint húsz éve.
Én vidéken, kisvárosban élek és húsz évvel ezelőtt a közeli főútnak számító utcán simán egy körülnézés után átmentem.
Most sokszor hosszú percekig várnom kell, mire elfogy annyira a forgalom egy tíz másodpercre, hogy át tudjak szaladni az úton.
És rohadt nagy tankokkal közlekednek az emberek, a húsz évvel ezelőtti autóm - pedig úgynevezett "egyterű" volt, nagynak számított - ma kis légypiszoknak tűnne a két és fél tonnás suvok meg három tonnás elektromos szörnyek között.

1-es válaszolónál a pont. Váctól Ráckevéig, a Velencétől Gödöllőig meg sem tudnám becsülni hány ember ingázik Budapestre. És igen, az albérleteseknek gyakran nincs budapesti lakcímkártyájuk, így nem jelennek meg a hivatalos számításokban.
És tényleg sokkal több az autó. 15 éve költöztem a jelenlegi külvárosi ingatlanba. Ez akkor egy kihalt utca volt, ma egy közepesen forgalmas utca, ahol még parkolóhely is vagy van vagy nincs.
Belváros ugyanez: Régen az volt, hogy van parkolóhely, csak sétálni kell majd. Ma már kb. születni kell egy parkolóhelyre, mert egyszerűen nincs. Ha olyan szerencséd van, hogy valaki előtted áll ki, akkor ha nem állsz be a helyére, egyből beáll más.
Tömegközlekedés zsúfoltságán nem vettem észre növekedést. Sőt, talán csökkent is a zsúfoltság ahhoz képest, mint amire emlékszem 15-20 évvel ezelőttről! Emlékszem iskolába minden reggel szardíniás dobozt játszva mentem, ma kb. ugyanabban az időpontban reggel, ugyanazon a járaton viszont néha még ülőhely is jut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!