Budapest belső kerületeinek lakossága 50 év alatt a felére, harmadára csökkent. Mi történt ezekkel a megüresedett lakásokkal? Még mindig üresen állnak? Vagy már irodaként funkcionálnak?

1. Csak kicsit tágasabban élnek a lakók (nem hatan egy lakásban, csak ketten, hárman - vagy egyedül).
2. Sok alsó lakás átalakult cég székhellyé, üzletté, stb.
3. Néhány lakás állaga lakhatásra alkalmatlanná vált.
STB.

Hát én ezt nem hiszem el hogy 50%al lett kevesebb.
Amúgy ha kevesebben is vannak, azért mert egy családban már nem él együtt 3 generáció is akár, sok az Airbnb, hotel, sok lett az iroda is, és sokan inkább a külterületekre mennek, főleg ha család is van.

Körülbelül megtriplázódott a népsűrűség. De ez a többlet külföldiek és vidékiek, nem ez az állandó lakcímük.
Fölöttem is egy házaspár lakott, előbb a bácsi halt meg, a néni meg eladta a lakást és kiköltözött Németországba. Egy befektető vette meg, a 140 nm-ből 2 lakást csinált, és kiadta. Most általában 5-6 ember lakik ugyanakkora nm-en.
Mellettem 110 nm-en egy testvérpár lakott, ott a néni halt meg először, aztán a bácsi. Most egy 6-7 fős család lakik ott.
Ők tulajdonosok, nem bérlők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!