Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Eladtam egy családi házat.A...

Eladtam egy családi házat.A vevő penészedést tapasztalt. Mint eladót milyen költség terhel?

Figyelt kérdés

Az eladott ingatlanban volt egy beépített ruhásszekrény, amit a vevő átalakítás miatt kivetetett, és kiderült, hogy mögötte a sarokban fekete penész sávot talált a padlótól a mennyezetig. Én erről a hibáról nem tudtam, mert sosem szedettem ki a szekrényt. Szagot sem éreztem. Viszont ez gondolom kimeríti a rejtett hiba fogalmát? Elolvastam újra a szerződést, és az van benne, hogy az eladó nyilatkozata szerint nincs rejtett hiba. (Ha tudtam volna, nem lenne rejtett, na mindegy.)

Bár az ingatlan homlokzata nincs szigetelve, a vevő szerint ez szavatossági probléma, és álljam én a ház szigetelésének, újrafestésének a költséget. Biztosan nem én vagyok az egyetlen az univerzumban aki eladóként így járt. Milyen költséggel számolhatok?

tegnap 00:12
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Alljad a szigeteles koltseget :D Nem latta hogy nincs szigetelve? Fizessel neki egy 5-8 millios erteknovelo beruhazast, mert peneszt talalt a sarokban? Szerintem ajanlj fel neki egy vodor diszperzitet.
tegnap 00:22
 2/9 anonim ***** válasza:
93%

Semmilyen. Ne engedd magad elbizonytalanítani, ha látja rajtad hogy be tud húzni a csőbe, be is fog.

Te nem hibáztál. Gondolom az is benne van a szerződésben hogy a vevő az ingatlant a megtekintett állapotban veszi meg.

Állj a sarkadra ha nagyon neked esne a vevő. Ha nem ért a szóból mond meg neki hogy menjen vissza az úgyvédhez akinél írtátok a szerződést és az elmagyarqzza majd neki hogy merre hány méter.

De komolyan, ne érezze rajtad hogy el vagy veszve a témába, még addig mondaná Neked a helységét hogy elhiszed.

tegnap 01:32
 3/9 anonim ***** válasza:
87%

Ha rejtett hiba volt, azert az Elado felel.

Ertsd: az Elado letapezta / festette frissen az egesz hazat, ezzel elrejtve a Vevo elol a peneszt.

- egy ugyved

tegnap 05:31
 4/9 anonim ***** válasza:
92%

Nekem mindenhol beéptett szerrényeim vannak, egy közös pont van bennük. Amióta az asztalos oda tette az ott van. Eszembe nem jutna kiszedni a helyéről egyiket sem, így ki takarítani és kifesteni sem szoktam mögöttük.

Hajtsd el! A konyha bútors sem szedeti ki senki, hogy megmutassa a vevőnek mi van mögötte. Rejtettnek rejtett hiba az ott lévő penész, de ezt általába kibontásig nem tudja senki.

7000 ft 8 liter diszperzit, a Savo 1700 --> utalszni 9000 ft-ot és letudtad, de én még ezt sem tenném meg.

tegnap 07:29
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel nem kell foglalkozni mert te sem tudtál róla.

Vevő meg 10ezerből megfújja szavóval még lefesti.

tegnap 08:12
 6/9 anonim ***** válasza:
93%

Rejtett hiba az, amiröl az eladó tud, de nem szól a vevönek vagy megpróbálja elfedni valamivel.

Ebben az esetben erröl szó sincs.

tegnap 08:20
 7/9 anonim ***** válasza:
93%
Nekem is volt ilyen vevőm. Csak ott az volt a baja hogy az egyik kerítésoszlopomról lejött a festék mikor ő lett a tulaj. Minden nap hivogatott, odajött a házamhoz, követelte hogy fizessem az új kerítését. Feljelentettem zaklatásért.
tegnap 08:38
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat mindenkinek, remélem konstruktívan meg tudjuk oldani. Ha lezajlott az eset, beírom hogyan záródott, hátha másnak is segítség lesz.
tegnap 10:03
 9/9 anonim ***** válasza:
72%

A vevőnek ott volt a megtekintés lehetősége.

Akkor kellett volna reklamálni.Ezt a lehetőséget elmulasztotta már.

tegnap 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!