Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 2023 őszén 23M volt egy jó...

2023 őszén 23M volt egy jó állapotú 2 szobás erkélyes 49m2 -es panel lakás Szegeden, a BYD autógyár megjelenésével szinte meg2x az árak, jelenleg 38-40M a nagyobbak 40-55M között vannak.Honnan lett hirtelen ennyi pénzük az embereknek hogy megvegyék?

Figyelt kérdés

febr. 15. 02:05
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%

#30: akkor az ország népessége már csak 6 millió lesz kb. Bőven lesz hely bárhova építkezni.

Bizonyára fejlettebb technológia lesz, amivel gyorsabban és olcsóbban tudnak a mainál építkezni. Annyira nem aggódnék 2100 miatt... Sokkal jobban érdekel a 2025 vagy 2026...

febr. 17. 08:08
 32/40 anonim ***** válasza:
2100-ra nehogy már panel lakásokban lakjanak az emberek. Olyan gyors ütemű most is és egyre gyorsul a változás üteme, hogy elképzelhetetlen milyen lesz 75 év múlva az élet a Földön. (persze ha lesz élet a Földön) Szóval ezen kár aggódni. Eddig is, az elmúlt 75 év alatt mi minden változott műszakilag, építészetileg, életmódbeli, élelmiszer termelés volumene, módja, energiahordozók hasznosítása és szállítása tekintetében. Ezen változások üteme egyre gyorsul.
febr. 17. 08:10
 33/40 A kérdező kommentje:

En, mint mar irtam, 2023 osze ota panel lakasban lakom, es akar hiszed akar nem imadom!!!

Eletem vegeig itt akarok lakni, (mellesleg 10.emelet,zaroszint,a teto jo, nincs beazas, felettem nincs duboges, kilatas, levego... telen jo meleg, nyaron legkondi, nem erjuk el az evi 2525kwh limitet, kenyelmes mint az allat) szoval nem ertek egyet ezzel a "2100ban nehogy mar panelban lakjanak az emberek" hozzaallassal.

febr. 17. 09:02
 34/40 anonim ***** válasza:
100%

Úgy értik, hogy az 1970-ben épült panel épület lehet már nem lesz jó 2100-ban.

Azzal semmi baj nem lenne, ha még ma is gyártanának paneleket és építenének panel házakat, persze gépészetileg és minden másban igazodva a mostani technológiai színvonalhoz.

febr. 17. 09:36
 35/40 anonim ***** válasza:
63%

Az erkélyekkel már sok helyen vannak problémák, gőleg ahol a felette lakó már 10en éve áztatja az alatta lévőt pl egy klímával...

Az erkélyekkel lesz elősször problema nálunk is, mint a románoknál, ott már szakadt le egy kettő...

Sajnos véleményem szerint mi is max 5-10évnyire vagyunk az első erkély leszakadásoktól, ugyanis a klímák nagyon terjednek, és sajnos sokan áztatják az alatta levőket... anyukám házában már le kellett burkolnom a lépcsőházban szinte minden erkélyt, mert 10ediken lakóktól 2000res években kutyahugy csorgott lefele, most az új lakóktól a klíma kondenzvize, és sajnos málanak szét az erkélyek, de sajnos közösképviselő, a lakók akik felelősek érte mindenki csak egymásra mutogat, megoldás nincs, és sajnos azt sem sikerül kideríteni, ki az aki annyira értene hozzá, hogy megmondhatná, hogyan tudnánk visszaállítani, felújítani az erkélyeket, nem csak burkolattal elfedni a hibákat.

febr. 17. 16:18
 36/40 anonim ***** válasza:
35 Te voltál a másik posztnál is a "mállós",mi?Ott is kértem,linkelj már pár "szétmállott" panelről valami hiteleset.Ott sem sikerült..:D
febr. 17. 21:22
 37/40 anonim ***** válasza:

Nem nem én voltam.

Nem tudok cikket linkelni, a tapasztalataimat tudom átadni, mint kezdő burkoló ezzel is foglalkozom erkélyek látható állagromlásának eltüntetésével… de mindig felhívom a figyelmet, hogy ez szerintem nem megoldás… most legutóbb dolgoztam nyugodtan nézd meg google térképen székesfehérvár, kelemen béla utca 33, nézd meg allulról a ház széle irányából az erkélyeket, a könyöklő része a 9,8,7,6,5 emeleteken rohad szét… pedig ez egy kimondottan igényes tiszta panel. De ugyanezt megfigyelheted szinte bármelyik random budapesti panelnál is.

febr. 17. 23:17
 38/40 anonim ***** válasza:

Tősgyökeres szegedi vagyok, közelről látom az ingatlan-árak változását sok-sok éve.

2000-ben eladtunk egy részben felújított kádárkockát Szeged agglomerációjában 9 millióért, mert már kicsi volt a családnak. Vettünk egy teljesen új, dupla méretű sorházat garázzsal, telekkel 20 millióért (nagy hiba volt, mert minden áthallatszott a falakon) Szeged szélén, amire hitelt kellett felvenni.

10 évig laktunk benne, éppen visszafizettük a hitelt, amikor elváltunk, eladtuk és elfeleztük az árát. Abból vettem 2011-ben Újszegeden nagyon jó helyen egy 50 m2-es tégla lakást felújítva 11.5 millióért.

5 év után eladtam és vettem egy 60 m2-es tégla lakást nagyon jó helyen 14 millióért. Ezen elég sokat kellett újítani, nagyon szépen megcsináltuk, kivéve a fürdőszobát, arra már nem volt lehetőség.

2024-ben vettem egy kisebb magánházat felújítva 49 millióért Szeged szélén szuper közlekedéssel, a lakást, amiben előzőleg laktam, 45 millióért adtam el (60 m2). A magánházon van még mit csinálni, de melyiken nincs? Hitel nincs rajta.

Itt csak az árakat akartam érzékeltetni az évek alatt.

Mindig minden lakásnál, háznál arra törekedtem, hogy otthonossá tegyem, felújítsam, rendben legyen és főleg JÓ HELYEN LEGYEN. Minden egyes forint, amik a lakásokra költöttem, mindig bejött és megsokszorozódott.

Mindig magam hirdettem, nagyon fontosak a fotók és az alaprajz és az, hogy rend, tisztaság legyen a lakásban. Legyen minden helyiségnek funkciója. Mindegyiket eladtam 1-2 hónapon belül, mert az embereknek nagyon is számít az első benyomás, a rend, a tisztaság.

Szóval igen, nagyon felmentek az árak, ma már nem biztos, hogy egyáltalán tudnék-e lakást venni.

tegnapelőtt 07:55
 39/40 anonim ***** válasza:

#38: "magánház" 🙂

Tényleg tőzsgyökeres szegedi vagy 😃

Én is így hívtam a családi házakat, de Pesten leszoktam róla 😁

tegnapelőtt 07:59
 40/40 anonim ***** válasza:
39-es! Igen, tudom, hogy máshol családi háznak hívják. Nos igen, szögedi vagyok. :D
tegnapelőtt 08:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!