Budapest külvárosában minigarzon, mint befektetés?

Az elmúlt 10 évben ez igazán jó befektetés volt, de hogy mi lesz a jövőben senki sem tudja. Ha netán jön egy komolyabb ingatlan adó emelés a második lakásra, akkor baj lesz. De ezt tényleg nem látni előre.
Egyébként nekem is van egy lakásom, 2012-ben vettem erősen lelakott állapotban 6 millióért, nyilván költöttem rá, de most 60-at ér.

Külvárosban szerintem nehezebb hosszútávú bérlőt kapni, mert ha a város másik pontján kapnak munkát, 5 perc múlva keresnek másik albérletet. Központibb helyen, pl valamelyik metróval közelében jobban ott maradnak a bérlők hosszabb időre, mert onnan szinte minden elérhető metróval. Külvárosában főleg annak jó lakni albérletben, aki ott dolgozik a környéken, de munkál jonnek-mennek.
Ha neked megéri ,hogy lehet néhány havonta új berlot kell majd keresned és lehet nem mindegyik lesz normálisan fizető, megbízható... Valamennyi pénzt biztos hoz, de sok energiát el is visz.

"Lenne pénzem egy kb. 20-25 négyzetméter körüli garzonra. ... A felét még így is hitelből tudnám finanszírozni."
Vagyis tehát nem, nem lenne rá pénzed: hitelt kéne felvenned ahhoz, hogy meg tudd venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!