Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Bank ertekbecsloje mi alapján...

Bank ertekbecsloje mi alapján számol?

Figyelt kérdés
Környékbeli nm arak, vagy városi, megyei átlag? Hogy működik?

tegnapelőtt 10:51
 1/4 anonim ***** válasza:
Én kérdeztem a szerződéskötéskor a bankban. A mi értékbecslőnk becslése pontosan a vételár volt.
tegnapelőtt 11:15
 2/4 anonim ***** válasza:
Az alapján, hogy a bank ne járjon rosszul.
tegnapelőtt 12:30
 3/4 anonim ***** válasza:

Megnézik a környékbeli ingatlanárakat, és azok beltartalmát, vagyis a fütést falazatot, mivel van borítva a padló. Pl utobbinál értéknövelő ha parketta van és nem szőnyeg. Mindennek van egy szorzója,vagy éppen értékcsökkentő tényezője a négyzetméterárhoz képest.

Egyik haverom csinálta még a svájci frankos korszakban, ő mesélte, hogy így számolják.

De volt nálam az adóellenőr is, mikor vettem a házat, az is ilyeneket nézett, meg kérdezett

tegnapelőtt 16:36
 4/4 anonim ***** válasza:
Anno megkérdeztük és az értékbecslő azt mondta, hogy azt nézik mennyibe kerülne újra felépíteni a házat ha esetleg leégne vagy hasonló történne. Mellette persze számít a környék, az elhelyezkedés, a praktikus elrendezés, hogy milyen könnyen és mennyiért lehetne eladni és hasonlók is, de ez az értékbecslő ugyan a banki hitel miatt de egy biztosító embere volt, a hitelhez kötelezően kellett a lakásbiztosítás és ahhoz jött az értékbecslő.
tegnapelőtt 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!