Mi történt az emberekkel?
2006-ban költöztem a jelenlegi lakóhelyemre. Az akkori lakásomra volt három ajánlat. A legmagasabbat elfogadtam és szerződést kötöttünk. A két másik jelöltnek irtam, hogy tárgytalan az eladás, kaptam magasabb ajánlatot. Tudomásul vették és ennyi volt.
Most megint költözés előtt állok. Ismét három jelölt van. Most is a legjobb ajánlatot fogadtam el. Irtam a másik két jelöltnek, hogy kaptam jobb ajánlatot és konkrétan megfenyegettek mindketten e-mailben, illetve telefonon, hogy ezt én hogy képzelem, hogy másnak adom el a házat. Semmilyen foglaló adás nem volt, szóbeli ajánlat volt mindegyik.
Ez mégis milyen viselkedés? Mi történt az emberekkel?
Tehát ennyire mindennapos eset, hogy az eladót megfenyegetik?
A kérdés az, hogy milyen jogon engedik meg ezt maguknak az érdeklődők?
6 különböző emberről beszélünk. Nem lehet általánosítani. Így jött ki sajnos, ami amúgy szomorú...
De szerintem be vannak ijedve a jövő évi aremelkedestol és ezert idegesek. Ki tudja...
Az én közvetlen környezetében nem vaktoztak az emberek. De tény, hogy univerzalisan egyre inkább szarik mindenki a másik fejére. :(
A másik kettő nem érthette úgy, hogy szóban megegyeztetek? Mert akkor érthető a felháborodásuk. (A fenyegetőzés azért nem.)
Sőt, a szóbeli megegyezés pont ugyanolyan érvényű, mint az írásbeli, csak a bizonyíthatóság az egyetlen különbség. Ha az egyik vevőjelölt mondjuk felbontott egy lekötést a szóbeli megállapodásotokra alapozva, hogy tudjon adni foglalót, és a felbontás miatt elesett a kamattól, akkor azt a kamatot perben követelheti tőled. Természetesen, csak ha van tanúja, vagy felvette telefonnal a beszélgetéseteket. (Ez mondjuk nem tartozik szorosan kérdéshez, csak mint lehetőséget írtam le.)
#5:
Ajánlatról van szó, nem szerződésről.
Az emberek elmebetegek, ennyi. Rettenetesen hülyék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!