Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mik azok a részei az országnak...

Mik azok a részei az országnak, amit lakasvásárlás szempontjából felejtsék el ilyen anyagi lehetőségek mellett?

Figyelt kérdés

A szitu: hosszú évek külföldi tartózkodása után költöznék haza Magyarországra. Debrecenben van nagyszülői örökségem: jó (de messze nem elit) állapotú, nappali + kétszobás Kádár kocka, csendes kertvárosban. 1/1. Kicsi, kb. 45 m2 kert is tartozik hozzá.

Viszont Debrecenbe és környékére semmiképpen nem fogok költözni, mert a közútkezelő elképesztő módon le van maradva szellemileg: nem elég, hogy a várost átszelő egyszámjegyű főúton nem lehet kerékpározni sem Nyíregyháza, sem Karcag felé sehol, de a 42-es főútról is ki vannak tiltva a kerékpárosok, ahogy a 35-ös egy részéről is. Ez nem is zavarna, de eléggé ritkás az úthálózat a vármegyében, így nincs alternatíva, ezen utak kiesése rendkívüli módon leszűkíti a potenciális lehetőségeket edzéshez.

Az osztrák és svájci viszonyok, az ottani kerékpáros infrastruktúra után ezt a fajta primitivitást mélyen lenézem, nem is kívánok ilyen nyomorult közegben élni.

De akkor hová mehetnék? Mennyit ér a házam szerintetek? Mégis csak jó állapotú ingatlanról van szó, az ország legnagyobb városának egy csendes, de belvárostól kicsit messzi részén. Ezen kívül nagyjából tízmillió forint az, amit rá tudnék szánni máshol egy lakás vagy ház vásárlására. Hitelt semmiképpen nem vennék fel.

Nyilván nem a Rózsadomb a cél, de például Budapest kevésbé felkapott kerületeiben (pl. XV. vagy XXIII. ker.) lehetséges ennyiből elfogadható, legalább két szobás ingatlant vásárolni? Balaton teljesen kiesik?

dec. 9. 12:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt te tudod, hogy mennyit érhet a házad. Megnézed a hirdetésekben azokat, amik a környékeden (vagy a város hasonló környékén) vannak eladó házak és hasonlóak a tiédhez. Ha nem találsz olyan méretűt, állapotút, akkor figyelembe veszed, hogy a tiéd rosszabb vagy jobb.
dec. 9. 12:54
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem ártana tudnunk, hogy mégis mennyit ér az a ház? 35-40 milla? + 10 kp, tehát nagyjából 45-50 millió körül keresgélsz? Budapesten házat 50 millából, olyan állapotban, hogy ne kelljen már rá költeni, nem fogsz kapni. Lakást talán, XVII., XVIII., XIX., X., XV., XXI., XXII., XXIII. kerületek lehetnek esélyesek, talán még a IV.
dec. 9. 12:55
 3/7 anonim ***** válasza:
69%

Hívsz értékbecslőt az majd megmondja.

Van 10 milliód, de a hiteltől nem értem minek parázol...

Ha tudod összesen mennyi pénz áll a rendelkezésedre akkor tedd fel ismét a kérdést.

dec. 9. 14:51
 4/7 anonim ***** válasza:
69%
Esetleg valamelyik Zala, Vas megyei kisváros? Ott már nyugatiasabb gondolkodás, kerékpárutak is jobban vannak. Én ilyenben gondolkodnék.
dec. 9. 18:41
 5/7 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem ne gyere haza már ilyen kialakult igényekkel. Valamiben úgy is kompromisszumot kell kötnöd. Itt valami mindig hiányozni fog.
dec. 10. 07:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Itt az a gond, hogy nagyon gyorsan kellene egy új helyen egy új házat vagy lakást venned ahhoz, hogy ne bukj rajta sokat. Mivel Orbánisztánban a fidesz maffia mindent alá rendel annak a célnak, hogy minél hamarabb elérjük az ingatlanok megfizethetetlen árszintjét, ezért folyamatos a drágulás. A családtámogatás lényegében erről szól minálunk. Tehát pár hónap alatt több milliót bukhatsz.
dec. 11. 02:39
 7/7 gungasam ***** válasza:
Ez amit mutatsz roppant kevés, ezen kívül még el kell adósodnod nyakig. Én 2020-ban adtam el el peremkerületi pesti úti 74 négyzetméteres panellakást 31 misiért. Az most cirka 50-60-at ér vagy még többet, hiszen én is jócskán költöttem rá meg az új tulaj is, láttam. Erre nyugodtan rá lehet számolni 10-20 %-ot adásvételi költségek miatt. Vagyis levetkőzhetsz, nem marad semmi. Hacsak nem vagy hajlandó eldugott kicsiny-kis faluban élni. Most kérdésed miatt ránéztem ingatlan.hu. Egyet találtam 74 millióért olyat ami az eladotthoz hasonló.2.emelet XVII.ker. Pesti út távfűtés. Maradj külföldön, szerintem Magyarországon csak eladni érdemes venni nem. Most úgy mennek felfelé az árak , hogy nem lehet követni...
dec. 20. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!