Ezt hogy lehet megoldani?
Ha ingatlanoson keresztül árulják a házat, akkor nektek a tulajjal semmi megbeszélnivalótok, ez az ingatlanos dolga. (ÉPPEN AZÉRT fogad fel valaki ingatlanost, mert ki akar maradni az egész cécóból.)
Ha valami problémátok van, az ingatlanossal kell megbeszélni, az ö dolga a volt tulajjal meg az aktuálissal lerendeztetni az esetleges tartozásokat.
De ha neked problémás, akkor keress más házat.
Normális ember eleve úgy vesz lakást/házat, hogy a közmű órák állását közösen felírják a kulcs átadásakor, és a vevő csak az utána fogyasztott gázt, áramot, vizet stb. fizeti. Ami előtte tartozás volt, azt a közműcég fogja behajtani (ha tudja) az eladón.
Azt a mondatot nem értem, hogy az ingatlanos sajátjaként árulja. Az ingatlanos a tulajdonos megbízásából árulja. Sajátjaként azt árulhatja valaki, ami a sajátja (milyen meglepő...). Ha valaki úgy árulja, mintha az övé lenne, de nem az övé, az csalást (vagy valami hasonlót) követ el.
#4 igen, én is így gondolnám.
Azt jelenti,amit írtam. Az ingatlanos megvette azt a házat az előző tulajtól, akinek van a tartozása. Ingatlanosé a ház, sajátja, 1/1-ben tulajdonos. De ez is megtekintés után derült ki,mikor rákérdeztem a dolgokra.
Ő nem foglalkozott a közmű àtíràssal. Gyorsan túl akar adni, és nem is hajtja a volt tulajt a tartozás egyenlítésére.
"Ő nem foglalkozott a közmű àtíràssal."
Ez így elég gázos. Ha az előző tulajdonos belemegy abba, hogy veled szerződjön arról, hogy közösen felírjátok az óraállásokat és az ő nevéről a tiédre kerüljenek a közművek, akkor bele lehet menni. És akkor addig az értékig a közműcég az előző (ingatlanos előtti) tulajdonoson fogja leverni az óra szerint fizetendő díjat.
Ehhez az kell, hogy az előző tulajdonos hajlandó legyen egyáltalán veled beszélgetni erről. És ez csöppet se biztos.
Ha viszont ez problémákba ütközik, akkor hagyd az ingatlant. A ingatlanos súlyos melléfogást követett el, amikor nem úgy vette meg az ingatlant, hogy a mérőórák állását felírva átíratja a saját nevére. Egyáltalán nem kellett volna azzal foglalkoznia, hogy az előző tulajnak tartozása van, azt ui. a közműcég fogja behajtani az előző tulajon. Ha ő ezt nem látta át, akkor eleve elég buta ingatlanos, akivel már csak ezért se üzletelnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!