Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vettél már úgy lakóingatlant,...

Ignis Subdialis kérdése:

Vettél már úgy lakóingatlant, hogy nem találkoztál előtte a szomszédokkal?

Figyelt kérdés
Házat, lakást…

dec. 1. 14:48
A kérdező szavazást indított:
Lakást vettem saját részre úgy, hogy a szerződéskötés előtt nem találkoztam a közvetlen szomszédokkal.
Lakást vettem befektetési céllal úgy, hogy a szerződéskötés előtt nem találkoztam a közvetlen szomszédokkal.
Házat vagy házépítésre telket vettem saját részre úgy, hogy a döntés előtt nem találkoztam a szomszédokkal.
Házat vagy házépítésre telket vettem befektetésnek úgy, hogy a döntés előtt nem találkoztam a szomszédokkal.
Lakást vettem saját részre, és döntés előtt igyekeztem találkozni a szomszédsággal.
Lakást vettem befektetésnek, és döntés előtt igyekeztem találkozni a szomszédsággal.
Házat vagy házépítésre telket vettem saját részre úgy, hogy a döntés előtt találkoztam a szomszédokkal.
Házat vagy házépítésre telket vettem befektetésnek úgy, hogy a döntés előtt találkoztam a szomszédokkal.
Nem vettem még ilyen ingatlanokat, de ha vennék, mindenképp találkoznék előtte a szomszédokkal.
Nem vettem még ilyen ingatlanokat, de ha vennék, nem érdekelne, milyenek a szomszédok.
20 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
4 év alatt kb 5 ször találkoztam a szomszéddal
dec. 1. 15:06
 2/9 anonim ***** válasza:
86%
A kérdés az, hogy AZELŐTT láttad-e a szomszédaid, hogy megvetted. Van, akinek az is számít, hogy milyen szomszédok közé költözik.
dec. 1. 15:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Igazából szerintem soha, egyszer sem találkoztam a szomszédokkal vásárlás előtt. Kertes ház esetén annyit látott az ember, hogy rendezett a szomszéd kertje. És rákérdeztem, hogy kik laknak a szomszédban. Amúgy meg mindig jó környéken nézelődtem, és soha nem ért kellemetlen meglepetés. (Olyan volt, hogy egy kiállhatatlan alak költözött mellém, de szerencsére hamar továbbállt - és ő sem volt elviselhetetlen, csak a modora volt bosszantó, de kb. évente 1-2 alkalommal láttam)
dec. 1. 15:23
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem beszélgettem velük, csak láttam őket meg hogy rendet tartanak az udvarukon. És persze jártunk arra többször megnézni a környéket, nem voltak zajosak vagy kupisak akkor sem. Illetve megkérdeztük persze a tulajokat is, kik laknak mellettük.
dec. 1. 15:40
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Igazabol lenyegtelen hogy találkozol e a szomszédokkal vagy sem mert lehet hogy hamarosan új szomszédok lesznek ott.

Amikor eljöttünk megnézni a házat akkor az egyik szomszéd kint volt pont, bemutatkozott, az anyukaja is integetett nekünk meg az apukaja is pont kint volt. A többi szomszéddal nem találkoztunk. Azóta az egyik házból elköltöztek és ott újak vannak kb 2 éve de nem találkoztam velük csak látom hogy jönnek-mennek autóval. Mellettünk felépült egy ház ahol már a második család lakik 3 éven belül. Van 2 üres ház szemben, az egyik felújításra vár a másikat meg az örökösök várják hogy mikor hagyja rájuk a mama. Kb ennyi.

dec. 2. 03:45
 6/9 anonim ***** válasza:
51%

Házat

Falu. A helyi önkormányzatban mondták hol vannak eladó házak. Megkérdeztük cigu-e valamelyik szomszéd. Nem.

Ennyi elég volt. Amúgy meg leszarom a szomszédokat.

Az egyikkel kb fél év után találkoztunk, a másikkal már első napokban.

dec. 2. 06:13
 7/9 anonim válasza:
100%
Hatlakásos társaságban vettünk meg egy lakást, amiben korábban három hónapig albérlők voltunk. Ezalatt minden szomszéddal találkoztunk legalább egy köszönés erejéig. Nincs túl sok kapcsolatunk velük, de kedvesek, rendesek, nem túl zajosak.
dec. 2. 15:18
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer albérletben laktam egy helyen, ahol a felettünk lévő lakást elárverezték. Egy-két érdeklődő becsöngetett hozzánk és elbeszélgettünk a ház adottságairól. Ők kiszálltak a buliból… Aki megvette, őt akkor láttuk először, amikor strangot kellett nála cserélni. Addigra már ki volt készülve attól, hogy mekkora az áthallás, meg a hülye szomszédjától, meg egy rossz épületgépészeti megoldástól, ami megkeserítette az összes ide eső lakás életét. Egy évet se bírt az ingatlanban. Hát, egy ki beszélgetés megkímélte volna ettől…
dec. 6. 23:00
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Emeletes házban az is szempont lehet, hogy a lakás helyiségei alul/felül milyen helyiségek alá/fölé esnek. Sajnos az esetek 99%-ában a felújítóknak nagyon megszalad a ceruzája, amikor újratervezik egy lakás alaprajzát, pl. a nagy amerikaikonyházás hevében a korábbi konyhából hálót csinálnak, csak mi van, ha alul-felül konyha marad, na, az nagyon kellemes hálószoba lesz… Ilyenek is kiderülhetnek, ha valaki “körbenéz” egy nagyberuházás előtt.
dec. 24. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!