Lakáshirdetés fotóján erős rovarirtó?
Párommal szerettünk volna megnézni egy kőbányai panel lakást, ami ugyan nem épp a legjobb, de azért nem is feltétlen a legrosszabb környéken van. (Pára utca) Én soha nem laktam panelban, párom abban nőtt fel.
A hirdetés egyik fotóján azonban kiszúrt az asztalon egy protectet, abból is valami nagyon erős fajtát. Ő egyből azt a következtetést vonta le, hogy tuti bogaras a lakás, mert ahol ő nőtt fel ő is az asztalán tartotta és hiába irtatták ki bizonyos időközönként az ágyi poloskát az mindig visszajött a fertőzött lakásból. Így azonnal el is vetettük.
Alapból is gondolkodtunk rajta, hogy miért nem adták még el a lakást, hiszen a környéken a többi ugyan ilyen állapotú lakásához képest amik viszont el-el tünedeztek az oldalakról jobb áron van, 4-6 de akár 8 millióval is alatta és egyre lejjebb viszik az árát.
Vajon más is rögtön erre gondolt volna, vagy letudta volna annyival mint pl barátnőm, hogy biztos a nyári büdösbogár szezonból maradt csak ott?
Az emberek nem is gondolnák, hogy mennyire fontos jó fotókat felrakni az eladásnál, nagyon figyelni kell a részletekre. 3 éve vettünk házat, megnéztem előtte rengeteg hirdetést, és néha majdnem lefordultam a székről, elképesztő, milyen igénytelen körülmények között élnek emberek és mennyire nem szúrja a szemüket, ha ilyen fotókat simán kiengednek.
A párod jól látja, nem véletlenül van ott az a rovarirtó. Ezzel együtt én megnézném a lakást, és rá is kérdeznék, utalva a fotóra, aztán ezzel a lendülettel legalább egy millát alkudnék is. Lehet, hogy nem ők a bogarasak, hanem pl. a szomszédnál van szemétdomb. Jól körbe kell érdeklődni az emeleten, alatta, felette. Hidd el, ha gáz van, meg fogjátok tudni.
Igaziból szerintem pont az a nagyobb gond, ha a szomszéd a bogaras, hiszen a saját lakásodon tudsz segíteni, de ha a szomszéd teljesen elzárkózik még pl attól is, hogy az ember kifizesse neki is az irtást, akkor az nagyobb probléma, hiszen ezerszer is újrafertőzi a tiszta lakást.
Ezért vetettük el a megtekintést, mert őszintén még ha 10 milliót is alkudunk sem szeretnénk bogaras otthont, főleg mert kisgyermekünk van. Illetve a megtekintés közben esetlegesen hazahozni magunknak hiszen ez sem kizárt.
1-es, elmennek megnézni a lakást, ruhájukon hazahozzák az ágyi poloskát és onnantól ők is küzdhetnek vele. :-)
Nem, a kérdező csinálta jól: el se kell menni oda.
Tipikus.. érdemes figyelni a fotókat. Kedvenceim 1,az állat szőr mentes lakás, hirdetés első fotója: ül a macska az ablakban, 2, a lakásban nincs légkondicionáló, de szükségtelen, mert az ingatlan nyáron is hűvös. Hirdetés első fotója: bazi ventilátor a szoba közepén.
De a rovarirtó is jó..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!