A penész rejtett hiba?
Megtekintéskor láttad nem? Vittél magaddal szakértőt, aki felmérte a házat. Nincs miről beszélni. A gipszkartonozott házak mind ilyenek. Régi felújítandóak közül is minden második vizes, penészes, foglalkozni kell vele. Ezt tudja mindenki. Ha egy másikat vettél volna, az is ugyanolyan lenne. Az én házam is vizes, de nincs választék, ami egy utcával odébb volt az is vizes. Ilyenek a régi épületek... el kell fogadni, és dolgozni azon hogy kiszáradjon.
De mondok jobbat: nézd meg a szomszéd és környező házakat felétek, a héten lesz eső, utána a legjobb megnézni. Látni fogod hogy azok is vizesek, biztos néhány helyen a vakolat is omlik. Mind ilyen.
Tavasszal, nyáron nem látszik, ősszel, télen jön elő és probléma, pedig én ráadást új építésűbe vagyok.
Túl szigetelt, hőhíd, stb.
Páramentesítő készülék, szellőző az ablakokra, Szavo, Domestos a penészre.
Nyáron legtöbbször nincs ott a penész - nedves őszi, téli időben jön elő, ha nem megfelelő a szellőztetés, a fűtés, vagy hibás a hőszigetelés. Ezért nyáron nem láthattad - de a hasonló lakásokban elég általános jelenség (nem eltitkolt, rejtett hiba).
Vannak módszerek hogy ne penészesedjen. Első tennivaló minden párásító tevékenység megszüntetése (ruhaszárítás, nagyobb öntözött növények áthelyezése), második a szellőztetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!