Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vettem egy hétvégi házat,...

Vettem egy hétvégi házat, túlreagálom vagy valószínűleg megcsináltam életem nagy hibáját?

Figyelt kérdés

Anno beleestem egy impulzus házvásárlásba. (tudom, hogy nem voltam anno elég körültekintő és alapos kérlek ne hibáztassatok ígyis gyülőlöm magam)

Tavaly eladtam a külvárosi lakásom Budapesten mert kiégtem és besokalltam majd az árából (45m Ft) az agglomerációba költöztem egy nagyobb kb 100nm alapterületű duna-part (nem ártéri) közeli hétvégi házba. (tulajdoni lap szerint belterületi) Nekem akkor jó dealnek tűnt, hiszen közvetlen BP agglomerációban 45m Ft-ért már lerúgott kádárkockát sem kaptál akkor sem.

Felújított állapot, rendezett kis kert. Gáz kivételével, minden közmű van. Akkor nem is igazán fogtam fel, hogy később ezt értékesíteném, csak megtetszett a természetközeliség a patika állapot és a rendezett kert.

Sajnos idén úgy alakul, hogy családi tragédia miatt el kell hagynom MO-t, így elkezdtem hirdetni az ingatlan-t, de megdöbbenve tapasztalom, hogy egyáltalán nincs rá kereslet (természetesen ingatlanos hív napi 10) Nyilván egy kicsit többért hirdetem, hogy legalább az inflációval korrigálva 0-án legyek.

Ingatlanos szerint megér ennyit. Ismerösök, kollegák, barátok szerint sose fog elkelni, mert ennyi pénzért nincs kereslet hétvégi házra...(nyilván értem kevesebb a kp-s vevő)

Teljesen kétségbe vagyok esve, hogy mekkora hülyeséget csináltam. és ráadásul jelenleg úgy érzem korrigálni/kimászni se tudok belőle. Mostanában sok az álmatlan éjszakám emiatt.

Van esetleg valakinek hasonló tapasztalata? Túlreagálom?

nov. 5. 13:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%

Hát igen az ingatlanpiacot a csok,babavaró és társai tartják életben.

Ráadasul még lakáshitelt se lehet felvenni rá szerintem,mert hétvégi ház.

Maximum,ilyen szabadfelhasználású hitelt.

Nagyon kevés ember rohangál

40-50 millió forint készpénzzel.

És akinek van is rá pénze nem biztos,hogy ilyet akar venni,mert befektetésnek nem a legjobb.

nov. 5. 13:40
 2/11 anonim ***** válasza:
76%

"Nyilván egy kicsit többért hirdetem, hogy legalább az inflációval korrigálva 0-án legyek."

Azzal is kalkuláltál, hogy mivel 5 éven belül vetted, ezért ha sikerül is eladni, akkor abból adóznod kell?

Most mindenki igyekszik kihasználni az állami támogatást, ami hétvégi házra persze nincs, ezért sem mennek a vevők.

nov. 5. 13:42
 3/11 anonim ***** válasza:
51%

Túlreagálod.

Nem te írtad ki a kérdést korábban arról számít-e hogy lakóház vagy nyaraló?

Leírtuk sokan: minősittesd át a nyaralót lakóház ak és akkor könnyebben eladod.

Ahogy szerinted jó volt a ház úgy más szerint is jó lesz . Nem értem honnan vetted hogy ingatlant gyorsan el lehet adni, ahhoz idő kell

nov. 5. 13:44
 4/11 mindentudó99 ***** válasza:
44%
Ha jól értem úgyse laksz itt akkor nem lehet sürgős eladni. Vagy tévedek? Egyébként meg állandó lakhatasra alkalmas tehát nem kimondott hétvégi ház. Az Rsd parján vagy közelében rengetegen laknak éketvitelszerűen. Barátaim is ott vettek de még az áremelkedések előtt. Nagy haszonnal adták tovább idén. Nekik is nehezen jött meg a vevő mert az ingatlanos telebeszélte a fejüket hogy 46-ért eladhatják a picsányi házukat. Bementem kettőt léptem és véget ért a ház. Nagyon kicsi volt. Aztán 37- ert árában már jött is vevö. Úgyhogy a te 100 m2 es házad simán megérhet 45-öt. Nem tudom mióta árulod tavasszal lehet nsgyobb lesz a kereslet
nov. 5. 13:47
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy te is megvetted, majd eljön az ideje, persze, nem könnyű, lehet évekig kell várni, de el fog menni.

Próbáld addig kiadni albérletbe, esetleg ha van lehetőséged, akkor hétvégékre (mármint ha van aki foglalkozzon vele) vendégházként.

nov. 5. 13:54
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Amit az 5# válaszoló mond,nem is rossz ötlet.

Rövidtávú kiadás, mondjuk Airbnb

nov. 5. 13:56
 7/11 A kérdező kommentje:
Ha valaki elad egy Csepeli panelt lassan az is 40m kp...Azt tudom, hogy nem lehet rá felvenni kb semmit, de akkor az lenne a logikus a családi házak áremelkedése húzzák fel az árát ennek is nem?
nov. 5. 14:20
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Utána jártál hogy át lehet e minősíteni hogy ne nyaraló legyen?
nov. 5. 14:35
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Járj utána, mennyi lenne időben és pénzben átminősítettni. Nekünk is volt olyan, hogy ijesztgettek, úgyis több hónap meg millió valamit elintézni, aztán nem is volt annyi. Kérdezd meg földhivatalt, menj be személyesen.
nov. 5. 15:12
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Mondok egy nagy okosságot, de szerintem sejted te is: úgy tudsz kimászni belőle, hogy lejjebb mész az árral.
nov. 5. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!