Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért drágábbak az ingatlanok...

Miért drágábbak az ingatlanok a 12. kerületben mint a 20.ban?

Figyelt kérdés
Nézem az ingatlanokat és azt látom hogy a 12. kerületben sokkal drágábbak az ingatlanok mint mondjuk 20. kerületben Pesterzsébeten sétáltam mind a két helyen ugyanúgy emberek vannak itt is ott is ugyanúgy házak vannak, parkok... stb...
nov. 2. 15:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Minden településnél a legfontosabb árképző körülmény a lokáció, tehát ránézel a térképre és a közepétől kifelé haladva csökken az ár.

És ez csak a legelső árképző szempont.

A második az infrastruktúra.

nov. 3. 01:00
 12/14 anonim ***** válasza:

10: Milyen oktatási intézményre gondolsz? Az összes elitgimnázium és a legtöbb egyetem Pesten van.

Melyik elitgimnnázium/egyetem van a XII. kerületben?

Vagy egyáltalán országos intézet, kórház, kutatóhely, könyvtár, művelődési intézmény, színház...? Minden értelmiségi központ és elit hely Pesten van.

nov. 3. 01:04
 13/14 anonim ***** válasza:

"Melyik elitgimnnázium/egyetem van a XII. kerületben?"

British, Britannica, Deutsche Schule, Osztrák, ami így hirtelen eszembe jut... A francia és az amerikai suli a szomszéd kerület.

Állami ovik meg sulik közül is a sztárügyvéd a főorvos gyerekét látná szívesen a gyereke padtársának, nem a Lakatos Ronáldót.

"Vagy egyáltalán országos intézet, kórház, kutatóhely, könyvtár, művelődési intézmény, színház...?"

Igen, a belvárosban, de nem Erzsébeten!

Habár a 12.-ben van az Országos Gerincgyógyászati Központ, az Országos Onkológiai Intézet, a Központi Fizikai Kutató Intézet. Ja meg egy rakat luxus magánklinika van Budán.

nov. 3. 09:07
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Az elit iskola az a nemzetközi magániskola (pl. LFGEB) és nem a Fazekas vagy a Madách. Ilyen magániskola még van egy pár a XII. kerületben, máshol alig tudok. Övezetek vannak városon belül, az egyetemek, színházak, könyvtárak, kulturális intézetek közelében lakni csak fiatalon szempont, de később fontosabb a biztonság, a jó levegő, a saját telek, nagy garázs, medencének való hely stb. Ezért drágább mert az ingatlan vásárló mérlegel, hogy mi a fontosabb neki és valahogy mindig az lesz az egyenlet vége, hogy a saját zöld terület és zöld övezet a legfontosabb, kombinálva azzal hogy milyenek a környezetemben élők kultúrája, gazdasági viszonyai, és ehhez képest milyen távolságra van a színház, a kórház, egyetem, könyvtár vagy a kiállítás. Mindennek van egy súlyszáma (tudattalanul) az ember fejében, és az egyenlet megoldása a XII. kerület lesz az optimum. a kérdésedben említett XX. kerület ott megbukik (hiába vannak parkok) hogy milyen az ott élők gazdasági viszonyai nagy átlagban.
nov. 3. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!