Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit tegyek, ha a folytonos...

Mit tegyek, ha a folytonos emelkedések miatt, nem bírom utolérni az ingatlan árakat?

Figyelt kérdés
Debreceni vagyok. A harmincas éveim elején járok, jelenleg (!) minimálbért keresek, de eddig azért már sikerült összekalapálnom közel 27 milla megtakarítást. (Biztosan van olyan akinek a szemében ez semmi, és olyan is akinek ez nem jött össze ennyi idős korára. Nekem ez csak munkával jött össze, nem loptam, nem csaltam, nem örököltem, nem nyerem...) Egyedülálló vagyok, nincs és nem is lesz családom/feleségem!!! (Ez más történet, ebbe ne merüljünk bele. Élethelyzet van...) Debrecenben szeretnék egy 50 -60nm-es panelt, tehát az én megítélésem szerint azért olyan nagyon elszállt igényeim nincsenek. De mégis, hiszem már ilyet jobb helyen (pl. Újkert) 45 alatt nem lehet találni! (Évekkel ezelőtt még nagyobbak voltak az igényeim, de az állandó emelkedések miatt folyamatosan lejjebb kellett adnom belőlük. Sosem bírtam utolérni magam.) Idén már volt a tervem, hogy jövőre csippentek fel egy kis hitelt, és mehet. De az új hírek után (felszabaduló önkéntes nyugdíjpénztári pénzek, meg állampapírból felszabaduló pénzek, stb.) a piac az elmúlt években megszokottak szerint a "hírre reagált", és máris elindultak felfelé az árak, jövőre pedig ha jönnek az "események" akkor tényleg kilőnek. Már most sem tudom meglépni (!), nemhogy jövőre...

tegnap 15:43
 1/5 anonim ***** válasza:
68%

Vegyél fel hitelt

Költözz mondjuk Debrecen agglomerációjába, mondjuk 30km-re.

tegnap 15:48
 2/5 anonim ***** válasza:
68%

1# vagyok

Különben én győri vagyok, éppen most néztem itt Győrben a legolcsóbb lakás 26 millió forint irányáron.

1,5 szobás tégla társasházban.

Igen foglalkozós,nem is a legjobb környékén van ,de első lakásnak vállalható.

Szóval,ha tényleg van 27 milliód akkor nem értem a problémádat,akkor ne panaszkodj.

tegnap 15:53
 3/5 anonim ***** válasza:
81%

Debrecen lakhatási meg ingatlanár szempontjából horror. A társasházban ahol lakok, és ez egy 80-as években épült, "semmi extra" ház, csak jó helyen van, most adtak el 70 m2-es lakást több mint 70 millióért, azaz 1 MFt/m2 árnál tartunk. Ez kezelhetetlen, de ahogy az idő telik, csak még rosszabb lesz. Épülnek a gyárak, BMW, akkugyár, legalább 50 ezer embert várnak még a városba, akinek lakni kell(ene) valahol. Igazából 20 éven belül 300 ezres városnak mondják Debrecent. Az utolsó patkánylyukért is öldöklő verseny lesz.

Tehát hitellel minél hamarabb vegyél valamit, amit tudsz, mert addig vacakolsz amíg végképp kiárazódsz a piacról, és egy 10. emeleti 30 m2-es garzonra se leszel fizetőképes. Egy kicsi panellakást hitellel most még meg tudsz venni, de sokat ne totojázz, mert ez is elúszik a végén.

tegnap 16:33
 4/5 anonim ***** válasza:

MOST vegyêl.

Ha csak pár évig laksz ott akkor is.

Mindig tavaly kellett volna venni, ez jovore is igy lesz.

tegnap 18:41
 5/5 anonim ***** válasza:
52%

"Nekem ez csak munkával jött össze, nem loptam, nem csaltam, nem örököltem, nem nyerem..."

Ezt becsülöm! Minden tiszteletem a tiéd!

A válaszom, hogy most vegyél. Nem szabad várni többet. Érdemes lehet nézelődni a környéki kistelepüléseken is. Ennyi pénzből már kertes házat is kapsz, nem kell neked kuporogni a panelban. Én is kertesházat vettem, kis faluban, feleennyi pénzért, igaz teljesen felújítandót.

tegnap 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!