Dánia csak szerintem jobb mint a többi Skandináv és Balti ország?
Amikor Skandináv országokról van szó akkor mindenki csak Norvégiát, Izlandot és Svédországot hozza fel, de még Finnországot is többen említik pedig az hivatalosan Balti ország és nem skandináv. És jóval fejletlenebb mint Dánia, lassan már Lengyelország is utol éri. Már persze a mi gazdaságunkat már lassan Szlovákia és Románia lehagyja ezek az országok főleg. Körülbelül mi ott lehetünk mint Észtország, Lettország és ezek. Svédországot meg tönkretették mint annak a rendje, vannak olyan részei amik konkrétan elvileg olyan veszélyesek mintha Brazíliában vagy Venezuelában lennél és elvileg nem is Stockholm a leggázabb, hanem egyes vidék nagyvárosi részei északabbra is rosszabbak mint Franciában legrosszabb Marseille vagy Párizs.
Dánia nekem részben az időjárása miatt is bejön mert nincs olyan hideg mint a többi skandi országban és nem is van nyáron sem nagy hőség de ettől még simán lehet a tengerbe fürdeni csak nem 25 fokos víz lesz hanem 20. Dániában a kormányzás is jó és elvileg egyetlen hely ahol jól csinálják a szocializmust még ebben a helyzetben is (Elvileg) ! Illetve Dánia legalább nem olyan nagy területen helyezkedik el, nem azért mert nem szeretem a nagy országokat. De Svédország, Norvégia és Finnország feleslegesen akkora amekkora Izland meg főleg.
Vannak olyan települések 100-25000 fő között, hogy utána több mint 100km után sincsen nem, hogy kicsit nagyobb település de semmi. Az aki mondjuk Moi Ranaba vagy Lyckseleben születik, lakik nem lehet túl szerencsés se csajozás-pasizás, se ismerkedés, se tanulmányok, se munka szempontjából eltudom képzelni az emberek többsége milyen boldog lehet ott XD. Ez a jelenség még Magyarországon is jelen van, ahol vannak ilyen 10 ezer fős kisvárosok pedig ezektől 50-60km-re általában van nagyobb ami tömegközlekedéssel általában max 1,5 óra. Nem nagy táv, de annyira igen, hogy ezekben hátrány legyen. Ismerek ezen településekről is embereket és többségük nem túl boldog vagy legalábbis sokaknak hiányosságuk van és még a 30-as éveikben is tininek érzik magukat, vagy azok akarnak lenni. Csak magukban igyekeznek tartani a depit.
De Osloba, Stockholmba vagy Jönköpingbe szívesebben születtem volna mint bármelyik magyar városba. Ha minimum 50 millió ember élne ezekben az országokban talán indokolt az ekkora terület és az, hogy teljesen északon is városokat építenek. Izland a leggázabb.
Dánia területe viszont pont jó annak a 6 millió embernek aki ott lakik legalább mindent könnyen meglehet közelíteni. És az árak is alacsonyabbak. Tehát szerintem Dánia jobb a legtöbb embernek Norvégiánál és Izlandnál is függetlenül, hogy jobb a fizetés ezekben az országokban. Ellenben Dánia olcsóbb is. Svédország az pedig úgy ahogy van egy nagy migráns gettó az egész annál még Győr, Debrecen vagy Budapest is jobb. Még Csehországba hamarabb kimennék mint oda, Lengyelbe főleg.
Igen, viszonylag alulértékelt ország a környéken.
De a balti államok is alulértékeltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!