Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerintetek hogy tudnék így...

Szerintetek hogy tudnék így egy budapesti minigarzont venni?

Figyelt kérdés

Sajnos több, mint 10 éve már, hogy albérletezek. Rengeteg pénzt elvitt már, de mindig pontosan ki tudtam fizetni. Annyira jó lenne már egy sajátot fizetni és nem mások zsebét tömni.

Félretettem mindig, amennyit az albérlet mellett tudtam. Jelenleg olyan 7,5 millió forintom van.

Egy budapesti minigarzon lenne az álmom, ami nem szuterén és normális a lakóközösség.

Sajnos a fizetésem az elég kevés, nettó 280+Szép kártyával+ bérlettel 300. Jelenleg a pénz egy része állampapírban van, elég jól kamatozik még februárig. Utána már nem lesz olyan jó a kamat. Valószínűleg most lesz lakbéremelés is, mert utoljára tavalyelőtt volt.

Már nagyon unom, hogy állandóan egyre többet kell fizetni az albérletért és sosem lesz az enyém.

Nyilván egy párral könnyebb lenne, de perpillanat nincs kilátásban. Meg amúgy is jobb lenne egy kis lakás, ami az enyém, aztán el lehet adni/kiadni bármikor, ha közben alakulna egy kapcsolat. Gyereket nem tervezek, szóval ilyen babaváró meg a CSOK kizárva.

Nézegettem a hirdetéseket, de ilyen fizetésre nem tudom mit tudnék venni, ami azért nem egy dohos pince vagy 8.kerület sűrűje és amire hitelt is adna nekem a bank. Nincsenek nagy igényeim, 26 nm-en már el lennék. Most sem lakok nagy helyen.

Olyan elkeserítő, hogy évek óta spórolok és úgy érzem, hogy mégis egyre távolodok a célomtól.

Pedig nem egy palotára vágyok.

okt. 8. 12:37
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem érdekel a kertészkedés, talán majd idősebb koromban. Most ez a nagyvárosi élet nagyon tetszik nekem. Már 10 éve lakok Bp-n és még mindig nagyon szeretem ezt a várost. Rengeteg emlék köt ide, pedig az ország több pontján laktam, Debrecentől Sopronig, kis faluban is. Sehol nem éreztem jól magam, Bp-n találtam otthonra.

Nagyon nem az én világom sem a vidéki lét, pláne a falu.

Persze ez életkortól is függ, lehet majd 40-50 évesen mások lesznek a prioritásaim.

okt. 8. 23:08
 12/20 A kérdező kommentje:

[link]

Néha azért találok ilyen hirdetéseket, vajon egy ilyesmit nem tudnék megvenni? Az önerő elég lenne rá, a fizum az határeset. Nem tudom számít-e ilyenkor a banknál, hogy a munkahelyemen 13.fizetés az szokott lenni.

okt. 8. 23:31
 13/20 anonim ***** válasza:
63%
Szarvas Norbertnek van egy Youtube csatornája. Ő bankfüggetlen hitelközvetítéssel foglalkozik. Szerintem vele vedd fel a kapcsolatot,ha van rá barmilyen mód hogy hitelt kapjál akkor ő azt meg fogja oldani szerintem. Ha összejön a dolog akkor mindenképpen írd majd meg,kíváncsi vagyok.
okt. 8. 23:38
 14/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm, utánanéznek mindenképp.

Amúgy is volt már pár vállalásom, amire sokan azt mondták volna, hogy reménytelen, de mégis sikerült. Szóval nem adom fel azért, előbb vagy utóbb el fogom érni a célomat.

okt. 8. 23:43
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Azért ha a cég fizeti a megyebérletedet, akkor pláne kijjebb kellene nézelődj, nem Budapesten belül, hanem pl. vasút vonalán. Az bár ritkábban jár, de sokszor gyorsabb, mint átszállásokkal bejutni a külvárosból. A másik lehetőség a gyorsabb spórolásra, ha nem egyedül bérelsz.
okt. 10. 04:33
 16/20 anonim ***** válasza:
Mellettünk volt egy 16 négyzetméteres lakás. Na az egy minigarzon :)
okt. 10. 09:10
 17/20 A kérdező kommentje:

Az is jó lenne, de olyan árakon mennek, hogy elképesztő. Láttam 6 nm-est is 20 millióért...

Néztem Székesfehérváron, Esztergomban is, pedig azok már nem is Pest megyében vannak, de könnyen elérhetők tömegközlekedéssel. Már ott is kb pesti árak vannak ilyen kis minigarzonoknál.

Olcsóbban vannak nagyobb lakások, de nekem csak ilyen kicsi jöhet szóba.

okt. 10. 14:45
 18/20 anonim ***** válasza:
Lehet, hulyeseg, de parkapcsolatban vmivel konnyebb..nyilvan nem mondom, hogy erre epits..mashogy nem sikerult volna..
nov. 9. 20:39
 19/20 anonim ***** válasza:

Mennyi most az albérleted és azt milyen, mekkora lakásért fizeted, melyik részén a városnak?

Ha pörgős vagy élvezed a nagyvárosi életet, akkor a XX, vagy bármi peremkerület csak nyűg lesz.

Akkor is, ha csak két megálló az a villamos, ami elvisz a metróig.

nov. 10. 12:46
 20/20 A kérdező kommentje:
120+rezsi, szóval olyan 150-160 ezer egy kis ~25 nm-es garzon nettel mindennel együtt. De most tartok tőle, hogy emelni fognak ezen is. Most is kicsit kintebb a belvàrostól, de nagyon jó környéken lakok Budán. Sokáig laktam másokkal közösen kisszobákban, de besokalltam és már nem akarok többet másokkal lakni. Amúgy nekem a tömegközlekedéssel nincs bajom, olvasok, zenét hallgatok, eltelik az idő. Elég sűrűn jár Bp-n minden, éjszaja is bárhonnan hazajutok. Meg a helyek is, ahova járni szoktam nem egy helyen vannak a városban. Olyan hely nincs, ami mindenhez közel van. A tömegközlekedést én simán elfogadnám, ha lenne egy saját garzonom, annyira nekem ez nem nagy nyűg. A lakbéremelés jobban zavar, ami kilátásban van a hetekben. :(
nov. 10. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!