Hogyan kössek lakásbiztosítást a megvásárolandó ingatlanra, hogyha még nem is enyém a lakás?
Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy a bankok a hitelbírálatnál kérik, hogy az ingatlanra - amire a hitelt adnák - kössek biztosítást és ezt mutassam be. De hát ha nem az enyém a lakás, akkor, hogy kössek rá biztosítást? Én értek itt valamit félre?szept. 27. 18:28
1/12 anonim válasza:
Ezt a biztosítók nagyon tudják. Őket kell kérdezni.
2/12 anonim válasza:
Köthetsz rá biztosítást. De legegyszerűbb, ha a bankban kötöd meg. Ők mindig vannak szerződésben biztosítóval. Vagy ha társasházban van a lakás, annál a biztosítónál köss kiegészítő biztosítást, ahol a háznak van biztosítása. A közös képviselő megmondja a kötvényszámot.
3/12 anonim válasza:
Nem az elbírálásnál, hanem a hitelszerződés megkötésénél és 99,99 %-ban van szerződött partnere a banknak, így rögtön az orrod alá dugják a papírt. A hitelszerződést meg akkor kötöd, amikor már megvetted a lakást, de még nem fizetted ki.
4/12 anonim válasza:
A biztosítás megkötése folyosítási feltétel.
5/12 anonim válasza:
Én megkötöttem tavaly a banknál a lakás biztosítást is, ahol a hitelt is. Úgy voltam vele, hogy ezzel nem húzom az időt. Menjen minél előbb a hitel folyósítása. Idén kezdtem el a biztosítást intézni, hogy a társasházi legyen mögötte. Kicsit macerás kiszedni utólag a korábbi biztosítást, de lehet ezek a doksik alapból is kellenek. Nem elég csak a kötvény számot leadni. Külön igazolás a közös kepviselőtől, hogy a közös költség díja tartalmazza a biztosítás díját. Nem áll fenn közös költség tartozás. Külön igazolás a társasház biztosítójától is, hogy bejegyezték a bankot. Még mindig nem értem a végére, pedig már intézem egy ideje.
6/12 anonim válasza:
5ös, ha még rajta van a hitel a lakáson, akkor a bank engedélye is fog kelleni a biztosítóváltáshoz.
7/12 anonim válasza:
Én helyben kötöttem a bankban (otp-groupama páros), így egyszerű volt, de feltétele volt a folyósításnak, és előtte már a földhivatalba be kellett adni a papírokat.
8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Kb. mennyibe kerül egy budapesti 38 m2-es panellakásnak az éves biztosítási díja? Kb. ilyen ingatlanokat nézek.
szept. 28. 11:28
9/12 anonim válasza:
Nem m²-re, hanem értékre biztosítanak. Így lehet olcsóbb egy 200 m²-es nem bp-i ingatlan éves biztosítás, mint egy pesti lyuknak.
10/12 anonim válasza:
Ha panellakást veszel, egész biztosan van a háznak meglévő biztosítása. Ha mondjuk 40 millióert veszed a lakást, de a ház 30 millióra biztosította, akkor csak a hiányzó 10 millióra kell kötnöd biztosítást (ugyanahhoz a biztosítóhoz menj, mint ahol a házé van!!). De köthetsz még ingóságokra is, ahogy te akarod. Ha újjáépítési értékig van biztosítva a ház, akkor nem is kell kötnöd pluszba biztosítást. Sacc per kb ha kiegészítő biztosítást kell kötnöd, az éves szinten 10-20 ezer forint lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!