Önkormányzati lakásra,mint bérlő köthetek lakásbiztosítást?
Természetesen.
Nekem a biztosítós nő úgy fogalmazott, hogy biztosítát az köthet, akinek az adott ingó vagy ingatlan vagyontárgyak megóvásához érdeke fűződik.
Ez nem kötődik tulajdonjoghoz.
Sőt ha úgy nézem, a Te érdeked is, hogy az ingatlanban tárolt ingóságaid biztosítva legyenek például. (Betörés esetén, és ezt kérdezted is.)
Viszont érdemes utána járni, hogy nincs-e amúgy biztosítva az ingatlan, ugyanis egy kárra csak egy biztosító fizet vagy megosztottan fizetik a kárértéket. Nincs olyan, hogy egy beázás kára 100e ft, de 5 biztosítótól felveszel 5x100e-t.
#3:
És ez hol van leírva…?!
Miért ne biztosíthatná a nem saját tulajdonában lévő ingatlant olyan károkra, amit esetleg Ő okoz?
4 es nem a kár okozóról van szó,hanem a kárról.
Az ingatlanra kössön a tulaj .
#5:
Olvastad, hogy a 3-asra reagáltam....??
És de, a kár okozójáról is lehet szó, mert bérelt ingatlanban simán megteheti a bérbeadó, hogy kifizettet egy adott kárt a bérlővel, ha ő okozta.
Ezért írtam, hogy a nem általa tulajdonolt ingatlanban is megérheti ingatlan biztosítást kötnie pl. azon károk miatt amit esetleg ő okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!