Kisebb ház hitel nélkül vagy nagyobb hitelel?

Ha a mostani házatok semmiképpen sem növelhető (legtöbbször így van!), akkor olyan kell, ami most éppen elég nagy, és nagy előny, ha netán később még bővíthető is.
Pl. egy úgynevezett Kádár-kockában remekül kialakítható 3 hálószoba + étkező-nappali, külön fürdő/wc (ne legyen egyben!) és még kamra is.
Ezt nem muszáj azonnal, egy menetben véglegesre csinálni. Szerencsés esetben van pince, lehet háztartási helyiség, műhely, stb.
Ha a ház utcájában engedélyezik, akkor később emeletráépítéssel még tovább fejleszthető (ez a födém és a tető minőségétől függ).
Ha ilyet veszel, és a korrekt, szakszerű átalakításhoz kérsz valami hitelt (esetleg nem is egyszerre), sokkal jobban jársz, mint egy hatalmas újabb házzal, nagy hitelből.

Én alapból hitelellenes vagyok, de nekem nincs is szükségem hitelre.
Viszont neked azt javaslom, hogy minimum 3 szoba kell, ha úgy tudsz hitelt felvenni, hogy nem túl hosszú időre, és nem túl magas részletre.
Még ha külön nappalira esetleg nem is futja, de a gyerekeknek, ha nagyobbak lesznek, kelleni fog a saját szoba. Oda fogják hordani a partnereiket, és kínos, ha más is van a helyiségben... Nekem anno egy barátnőm egy magas szoba galériáján lakott, alatta meg az öccse. Szegény gyerek folyamatosan nyavalygott a szülőknek, hogy abba se hagyjuk a hangos szexet... Pedig ebben a nővére volt a bűnös, ő visítozott állandóan.
Azért se árt egy nagyobb ház, mert elképzelhető, hogy az egyik gyerek oda fogja költöztetni a partnerét, ameddig elég pénzt spórolnak sajátra. Mit lehet tudni.
Még esetleg olyasmit is csinálhatsz, hogy rosszabb állapotú nagy házat veszel olcsón, aztán ahogy lesz pénzed, részletekben felújítod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!