Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit szidják a panelházakat...

Mit szidják a panelházakat annyian az áthallások és a rossz hangszigetelés miatt, ha egyébként ez a téglaépítésű társasházak jelentős részében szintén gond sokkal drágábban?

Figyelt kérdés

szept. 17. 13:19
 1/9 anonim ***** válasza:
36%

Mert divat, sőt nélkülözhetetlen a mások ekézése...

én egyedül élek, nagyothalló vagyok, nekem minden szomszéd kedves ember.

szept. 17. 13:25
 2/9 anonim ***** válasza:
53%

Mifelénk pl “panel” = bármilyen emeletes társasház, senki nem azt nézi hogy milyen anyagból van a fal.

Minden társasházban hallod a szomszédokat.

szept. 17. 13:33
 3/9 anonim ***** válasza:
70%

Aki panelban nőtt fel (én) az már fel sem figyel ilyesmikre, ha mégis, akkor ráveri a falat a szomszédnak a jó kva anyjára is :D Engem sokkal jobban zavar ezeknél a külső szigetelés hiánya, hogy amint kint néhány fokot esik a hőmérséklet, azt bent minimális átmenetet követően egyből lehet érezni, és így a távfűtés is pocsékba megy, mert a jó esetben meleg radiátor nem győzi felfűteni a helyiséget.

Meg persze az, hogy a lakók többsége egy igénytelen szar (biztos van olyan, ahol nem), és bármi probléma van a lépcsőházban, az addig nincs megoldva, amíg én nem intézkedek, meg nem járok a semmitérő közös képviselő nyakára, annak ellenére, hogy közköltséget nem csak én fizetek, de egyedül engem zavar, hogy a pénzemből nem látok vissza semmit, ami azt igazolná, hogy van értelme befizetni azt a havi 10 ezret.

szept. 17. 13:42
 4/9 anonim ***** válasza:
69%
Azert a betonpanelek meg a falazott újfajta kerámia falazatok hő és hangszigetelő kepessegeben van ám különbség. Eleg jelentős. Továbbá vannak olyan panelek itthon amik még azbeszt mentesitesen sem estek át. Ezen felül amikor panelban laktam azt is halottam, ha valaki 2 szintel feljebb fingott egy nagyot.
szept. 17. 18:14
 5/9 A kérdező kommentje:
#4: Tök vicces, mert itt vagyok a II. kerületben egy téglából készült társasházban, és a felső szomszéd telefonos ébresztőóráját (!) áthallom csukott ablak mellett, illetve a WC lehúzásokat is hallom.
szept. 17. 18:21
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sok esetben az élhetőség a legtöbb esetben a lakókon múlik leginkább!De panel és panel között is ill tégla és tégla között is nagy különbségek vannak áthallás szempontjából.Az ytong viszont akusztikailag rosszabb mint a tégla,saját tapasztalat.
szept. 18. 06:40
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindig is panelben éltem, de olyan áthallást sosem tapasztaltam mint egy téglaházban mikor néhány hétig ott éltem. A szobában úgy hallottam a szomszéd konyhai tevékenységét, mintha az én konyhámban lett volna. Legkisebb túlzás nélkül.
szept. 18. 10:46
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Meglepődtem volna ha a fingós-aszbezstes futóbolond nem jelent volna meg..
szept. 18. 11:08
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem a hangszigetelés a kérdés, a szomszédokat a téglában is ugyanúgy hallod. Csak a panelben (csúsztatott zsalust is értsük ide) az egybefüggő beton szerkezet messzire is nagyon jól vezeti a hangot. Szóval a pár lakással / szinttel arréb lakó zaját tényleg jobban hallod a panelban. Aztán persze mindenki döntse el, hogy ez hanyadrangú szempont egy lakás választásánál. Szerintem is vannak ennél sokkal fontosabb dolgok.
szept. 24. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!