Rossz állapotú, örökölt ház eladása. Hogyan?
Örököltem (felesben) egy rossz állapotú vályogházat egy megyeszékhelyen. A probléma az, hogy aki rokonomtól örököltem elég jelentős mennyiségű olyan dologgal pakolta tele az élete folyamán a házat is, meg a kertet is amivel én kevéssé szeretnék foglalkozni. A kert teljesen el van vadulva. A hagyatéki kapcsán aki felmérte az bontandóként mérte fel. Telekár mínusz bontás. Nem egész 7M a becsült értéke. Ez szintén nem az az összeg aminek a feléért hónapokig dolgoznék rajta, hogy utána bontásra valaki megvegye.
Amúgy valamennyire lakható, de tényleg rossz állapotú, a rokonom is itt lakott. Van víz, gáz, csatorna, minden.
Kérdésem, hogy hogyan tudnék legköltséghatékonyabban túladni rajta úgy, hogy túl sok munkát nem raknék bele a kipucolásába. Mennyire lehet így eladni? Ez mennyit vesz el a vételárból? Érdemes a házat rossz állapotúként hirdetni ennél magasabb összegért, vagy senki nem vesz olyan vályogházat amire bőven kellene költeni? Mi egyéb dolgokra figyeljek?
Vagy hívj egy lomtalanító vállalkozót és üríttesd ki vele a házat, vagy add el így, így viszont a szemét elszállításának az árát, fix hogy le akarják majd alkudni az árból...
Amúgy ha megyeszékhelyen frekventáltabb helyen van, az egy dolog, hogy 7millióra becsülte a hagyatéki, fix, hogy többet ér szerintem.de keresgélj mennyiért árulnak hasonlót, de megyeszékhelyen akármilyen rossz is az állapota, én 15alá tuti nem mennék.
"Ez szintén nem az az összeg aminek a feléért hónapokig dolgoznék rajta, hogy utána bontásra valaki megvegye."
Pedig azt a munkát valakinek el kell végeznie, és ha el van végezve, akkor többet ér, mint ha nem.
Nem ez a központi kérdés, hanem hogy nem a tied, csak 50%-ban.
Mit akar a másik tulajdonos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!