Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Rossz állapotú, örökölt ház...

Rossz állapotú, örökölt ház eladása. Hogyan?

Figyelt kérdés

Örököltem (felesben) egy rossz állapotú vályogházat egy megyeszékhelyen. A probléma az, hogy aki rokonomtól örököltem elég jelentős mennyiségű olyan dologgal pakolta tele az élete folyamán a házat is, meg a kertet is amivel én kevéssé szeretnék foglalkozni. A kert teljesen el van vadulva. A hagyatéki kapcsán aki felmérte az bontandóként mérte fel. Telekár mínusz bontás. Nem egész 7M a becsült értéke. Ez szintén nem az az összeg aminek a feléért hónapokig dolgoznék rajta, hogy utána bontásra valaki megvegye.

Amúgy valamennyire lakható, de tényleg rossz állapotú, a rokonom is itt lakott. Van víz, gáz, csatorna, minden.

Kérdésem, hogy hogyan tudnék legköltséghatékonyabban túladni rajta úgy, hogy túl sok munkát nem raknék bele a kipucolásába. Mennyire lehet így eladni? Ez mennyit vesz el a vételárból? Érdemes a házat rossz állapotúként hirdetni ennél magasabb összegért, vagy senki nem vesz olyan vályogházat amire bőven kellene költeni? Mi egyéb dolgokra figyeljek?

szept. 4. 16:12
 1/9 anonim ***** válasza:
85%
Egyszerűen csak írj be mindent őszintén a hirdetésbe ill. ha felhívnak mondj el mindent. Esetleg hívj értékbecslőt, ha végképp nem tudod mit ér így ahogy van.
szept. 4. 16:18
 2/9 anonim ***** válasza:
89%

Vagy hívj egy lomtalanító vállalkozót és üríttesd ki vele a házat, vagy add el így, így viszont a szemét elszállításának az árát, fix hogy le akarják majd alkudni az árból...

Amúgy ha megyeszékhelyen frekventáltabb helyen van, az egy dolog, hogy 7millióra becsülte a hagyatéki, fix, hogy többet ér szerintem.de keresgélj mennyiért árulnak hasonlót, de megyeszékhelyen akármilyen rossz is az állapota, én 15alá tuti nem mennék.

szept. 4. 17:27
 3/9 anonim ***** válasza:
31%
7Mért hirdetném, kiírnám, hogy hagyaték, vidd ahogy van. Talán egy konténert a lomnak költenék rá, meg egy alapos gyomírtózást.
szept. 4. 17:29
 4/9 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Egy lepukkant házat is fel lehet újítani. Ki tudja ki lát benne fantáziát. Hírdesd meg 10 milláért legfeljebb alkudnak
szept. 4. 17:30
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
3as vagyok, azt nem láttam, hogy hagyatékin mértek fel, az tuti kevesebbet ír be.
szept. 4. 17:31
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Hagyatéki mindig alábecsül mindent, nekem telket becsült 1millióra, 8ért adtam el...
szept. 4. 17:49
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ja, úgy van az államnek bevétele, ha hagyatékin alulbecsülnek, mert ha rövid időn belül eladod, akkor a becsérték és az eladási érték közötti különbözetből adóznod kell.
szept. 4. 18:07
 8/9 anonim ***** válasza:

"Ez szintén nem az az összeg aminek a feléért hónapokig dolgoznék rajta, hogy utána bontásra valaki megvegye."

Pedig azt a munkát valakinek el kell végeznie, és ha el van végezve, akkor többet ér, mint ha nem.

Nem ez a központi kérdés, hanem hogy nem a tied, csak 50%-ban.

Mit akar a másik tulajdonos?

szept. 5. 01:52
 9/9 A kérdező kommentje:
Másik tulaj még ennyit sem szeretne vele foglalkozni. El lesz adva, csak a miként a kérdés.
szept. 5. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!