Van olyan hitelezési megoldás, amivel lehetséges kezdőtőke nélkül felvenni a kölcsönt vagy hitelt?
Ha nincs annyi pénzed, amiből kétszer is meg tudnád venni azt, amire vágysz, akkor ne vedd meg.
Hitelt akkor vegyél fel, ha kéthavi törlesztő is kifutná egy fizetésből.
Nem, nincs ilyen. Szerinted csak úgy a semmire adnak ma hitelt?
Nem is értem, mi a terv.
Régebben a megvásárolandó lakás/ház mellett tőkeerőnek elfogadták a szülők lakását is, amelyet a bank felértékelt és arra is jelzálogot tett. Ez csak akkor működött, ha megfelelően értékes volt az adott ingatlan.
Ez azért kockázatos, mert ha nem tudjátok fizetni a sajátotokat, a szülőét is elárverezhetik.
Nem tudom, hogy fennáll-e még ez a lehetőség.
A vételnél még számítani kell ügyvédi költségre, lakásvételi illetékre, költözési kiadásokra....
Kérdező, ha még a 10%-t se tudtátok összerakni akkor hogyan akarnátok a hitelt törleszteni?
Nincs ilyen ingatlanhitel. Pont emiatt, mert akkor olyanok vennének belőle ingatlant akik egyáltalán nem képesek a pénzüket félretenni és így nem is kapná vissza a bank a pénzét.
A CSOK-nál volt olyan, hogy önerőként magát az állami támogatást is elfogadták a hitelhez ha már megszülettek a gyerekek akik után akkor fel akarták venni a CSOK-t, vállalt gyereknél ez nem működött.
Az egyetlen hitel a babaváró, azt elfogadják a bankok önerőként.
Szerintem a lakáshitel feltétele a megkötött szerződés és a kifizetett foglaló.
A foglaló 10% szokott lenni minimum, az ingatlan értékét a forgalmi érték alá szokták becsülni, tehát még ki sem jönne így, amennyi hitelt kapnátok.
Teszemazt egy 20 M-s lakóingatlanról van szó, akkor 2 M foglaló, szerződés (ügyvéd kb. 150 000 Ft, földhivatali illeték kb. 18 000 Ft, utazási, postázási, telefon, stb. költség 20-100 000 Ft, költözés 200 000 Ft, felújítás 4 000 000 Ft, vagyonosodási illeték 800 000 Ft, berendezés 3 000 000 Ft), a banknak is valamit kell fizetni, számlaköltség, ügyintézési költség, ez is párszázezer Ft, és még csak ezek után jön a hitel költsége...
5. vagyok, lemaradt az egyik lényeg, hogy a 20 M-s ingatlant nem 20 M-ra fogják felbecsülni, hanem annyira, amennyiért 1-2 hónapon belül el tudnák adni úgy, hogy még titeket is ki kell lakoltatni, tehát kényszerértékesítéssel is megérje nekik.
Ez lehet, csak 14 M Ft, amit adni fognak. De nektek meg csak 20-ért adja el a tulaj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!