Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » NIncs fent a térképen a...

NIncs fent a térképen a télikert és a fatároló?

Figyelt kérdés

Vennénk egy ingatlant, azonban az eredetileg 12nm-es terasz (ez szerepel a tervrajzon-alaprajzon) már kb 20nm, és be lett üvegezve, vagyis télikert lett belőle. Erről semmi papír nincsen (több, mint 20 éve épült). Valamint egy fatároló lett a házhoz hozzáépítve, erről megvan a tervrajz, de nincs használatbavételi engedélye (ez is több, mint 10 éves)

Ezeket utólagosan hogy és mennyiért lehetne megcsináltatni? Hívtam az építésügyi hatóságot, de nagyon nincsenek képben, vagyis, akivel beszéltem, nem volt...

aug. 21. 11:37
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
35%
10 éven túli dolgokkal már nem kell foglalkozni.
aug. 21. 11:48
 2/16 anonim ***** válasza:

Ha valami banki dolog van, akkor kellhet.

Földmèrő felmèri, utólag megtervezik, aztán rá kell vezettet i a tèrk3pre. Valahogy így van.

aug. 21. 12:35
 3/16 A kérdező kommentje:
ezt én is kilogikáztam, csak vajon ez mennyibe kerülne...
aug. 21. 13:44
 4/16 anonim ***** válasza:

"ezt én is kilogikáztam, csak vajon ez mennyibe kerülne..."

Tök mindegy, ezt nehogy te intézd. Az eladónak mondd meg, hogy ha nem csinálja ezt meg, akkor nem veszed meg az ingatlant és csókolom. A bank amúgy sem hitelezné, ha bármi ilyen probléma lenne.

Mondjuk a fatároló nem tudom mennyire probléma. Az egy alap nélküli kis viskó, vagy valami komolyabb építmény? Előbbi esetben nem hiszem, hogy lenne jelentősége.

aug. 21. 18:06
 5/16 anonim ***** válasza:

"10 éven túli dolgokkal már nem kell foglalkozni."

Dehogynem. Ilyenkor a legalább 10 éve helyben lévő szomszédoknak kell nyilatkozni arról, hogy részükről rendben van a bővítés és az legalább 10 éve úgy van. Ha a szomszédok nem élnek ott legalább 10 éve, akkor ezt nyilván nem tudják igazolni, de még így is simán mondhatják azt, hogy ők ebbe nem keverednének bele és nem fognak neked semmit aláírni.

Itt egy bővebb leírás erről:

[link]

aug. 21. 18:15
 6/16 A kérdező kommentje:

na, közben beszéltem építésszel és földmérővel, egy 500ezres mulatság lenne.

Mivel már megvan az adásvételi, így nem tudom azt mondani, hogy akkor nem veszem meg, már túl sok pénz van benne.

A banknak nem gond, mert piaci hitel, ők jóváhagyták.

A fatároló a tetőt folytatva, egy beton alapú, tégla falazatú építmény, de erre van terv, így ez könnyen megvan, ha csak ez lenne az egy 100asból megvan, a nagyobb baj a terasz beépítése, mert arról semmi doksi nincs, azt most kellene megterveztetni és elfogadtatni, ez a drágábbik mozzanat sajnos

aug. 21. 19:47
 7/16 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Ha hitelnél nem számít hagyd a fenébe az egészet.
aug. 21. 20:37
 8/16 A kérdező kommentje:
későbbi pályázatoknál, esetleges korszerűsítési támogatásoknál fontos lehet, ezért szeretnénk legfőképp tisztázni
aug. 21. 20:51
 9/16 anonim ***** válasza:
Ha hitelnél nem számít, akkor én is azt mondom, hogy hagyd a francba. Ha később valami miatt kéne - nem hiszem - akkor majd akkor szívsz vele, erre felesleges kivágni fél millát.
aug. 21. 22:45
 10/16 A kérdező kommentje:
most nem én vágnám ki, hanem az eladó, neki kellene tisztáznia. Ha nem hajlandó, akkor majd lesz valahogy. Ha kiderült volna adásvételi előtt, akkor megvárjuk, míg lerendezi, de most már szorít az idő...
aug. 22. 07:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!