Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ház vásárlás után a szorongás...

Ház vásárlás után a szorongás érzése normális?

Figyelt kérdés

Vettünk egy házat ami első látásra szerelem volt és kb a 20. amit láttunk. Először rettentő boldog voltam, most pedig hirtelen szorongok. Ez az érzés normális?

Kicsit olyan érzés mint amikor kutyát fogadtam örökbe, ennek az a neve hogy puppy blues. Elmúlt egy idő után.

Mindenféle kavarog a fejemben, hogy lehet nem is ért ennyit amennyit fizettünk érte, vagy nem lesz mégsem számunka jó stb..

Mit gondoltok, ez gyakori érzés ilyenkor?

aug. 19. 07:43
 1/6 anonim ***** válasza:
87%

Nyilván van az emberben szorongás a jó választás és a további élet miatt.

Ha tetszik minden rendben lesz.

aug. 19. 07:58
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha mégsem tetszene, ti is eladhatjátok, át is alakíthatjátok. Még a házasság sem "életfogytiglan" 🙂
aug. 19. 08:25
 3/6 anonim ***** válasza:
43%
Nem hinném, szerintem veled van a baj.
aug. 19. 09:24
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Persze, kombinál az ember.

Tudományosan megalapozott, hogy a költözés nagy stresszfaktor.

Ki fog alakulni.

Én még csak keresgélek, de ez is szorongást eredményez, honnan tudja az ember, hogy egy adott ingatlan jó döntés és holnap nem kerül egy még jobb a piacra?

Szerintem idővel elmúlik ez a rossz érzés, ha amúgy sokból erre a házra esett a döntés.

aug. 19. 09:38
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális, nálunk is ez volt. A beköltözés után elmúlt.
aug. 19. 09:47
 6/6 anonim ***** válasza:

nem normális, de előfordul.

Ahogy minden más szorongás, gyötrődés és hasonló sem normális, hanem előfordul. Dolgozni kell azon, hogy ne legyen ez az érzésed, ne foglalkozz ilyen gondolatokkal.

Ez olyan, mint a láz vagy a fejfájás. Az sem normális dolog, hiszen azt mutatja, hogy valami nem jól működik, valami gond van a szervezetedben. Ellenben előfordul, gyakran, egyfajta jelzése a szervezetnek pont amiatt mert valami gond van. A jelzést tudod érzékelni, értelmezni és tenni, hogy javíts a rossz helyzeten. A lázról tudod, hogy gyulladás, fertőzés van és kezeled, ezért nem rossz dolog a láz, csak nem tartozik a normális állapotába a szervezetnek. Az efféle szorongás sem normális, ha megjelenik az egy jelzés neked, hogy valami nem jó, tenned kell ellene. Valószínűleg csak annyit, mint a láz ellen egy egyszerű megfázáskor: pihensz, nyugalomban vagy, elkezdesz örülni annak, hogy sikerült, van egy házatok, és vársz amíg elmúlik. :)

aug. 19. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!