Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mitől lehet hogy mániákusan...

Mitől lehet hogy mániákusan veszek édességet főleg, de nem evési szándékkal?

Figyelt kérdés

Marmint persze, miutan megveszem megeszem, de csak azert mert ott van, es nem tudok ellenallni. Viszont abban a pillanatban mikor megveszem, nem az jar a fejemben hogy de jo lesz megenni, es valojaban nem is jo erzes megennem, a fo oromot pusztan a megvasarlasa okozza... a tudat hogy megvettem, onmagaban boldogga tesz... mire vezetheto ez vissza?

Kamaszkorom ota bingelek neha sajnos, ez valoszinuleg a rossz stresszkezelesemnek koszonheto.. ugyanis szenvedelyem volt meg az onbantalmazas es a dohanyzas is...elobbit nem csak arra ertem, hogy neha bizony megvagtam magam(bevallom, az eszervek tartanak vissza csak, nem meghalni, vagy a figyelmet magamra vonni szeretnem, egyszeruen jo erzes volt, nem melyen, csak epphogy), hanem hogy folyamatosan tepkedem a bort ahonnan csak tudom, ujjal, sebek, ajak, minden...

Szoval az lenne a kerdesem, hogy ez a vasarlasi mania(mert akkor ia megtortenik am, mikor tudom hogy masra kene koltenem, es nincs eleg penzem!) arra szorongasom/rossz stresszkezelesemnek koszonheto?

2020. okt. 27. 22:43
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem tudtam illik e kicsit nevetni miközben olvasom, mert közben tudom, hogy neked jó rossz lehet. De e közben a jó kedélyű valaki vagy? Vagy csak nem tűnik úgy, hogy ez összetör?

Amúgy nekem is hasonló a viszonyom az édességekkel. Ha van megeszem, de nem örömből. Néha azért eszem meg, mert valami más dolog stresszessé tesz. Pl dolgozni kellene és azt hiszem ez majd segít. Vagy olyan is van, hogy dolgozni kéne és nem dolgozok és csak kínomban eszem meg mindenféle remény nélkül.

Szóval nálam asszem tényleg akkor jön ez be amikor máshol tényleg szorul a hurok. Ami meg lehet valahogy az amit írsz, hogy rossz stressz kezelés. De ugyanakkor meg az is itt van, hogy mi lenne a jó stressz kezelés? Igazából csak az lenne értelmes út, ha megoldanám azt ami nem tudok. De azt meg nem tudom megoldani, eleve az a baj. Szóval innen meg semmi nem lenne értelmes, ha azt nem tudom megoldani, szóval fogalmam sincsen.

2020. okt. 28. 14:09
 2/7 A kérdező kommentje:

Illik nevetni, valoban van egy kis komikuma a dolognak :D

Ez a “dolgozni kene, de nem dolgozok es csak kinomban eszem minden remeny nelkul” mintha a szivembol szolt volna.

De akkor ezekszerint valoban a stressz miatt lehet, viszont akkor meg ugye mindegy... hat legalabb nem vagyok egyedul :D

2020. okt. 28. 19:03
 3/7 anonim ***** válasza:
Majd ha magadat kell eltartani el fog múlni hidd el. Én is csak addig voltam így. Azóta az evés 20ad rendű dolog lett. Viszont ha kell neked a fajdalom meg a pótcselekvés én a sportot javaslom. Az is nagyon tud fájni. Fuss, csinálj felüléseket, erősítő gyakorlatokat. Válts szenvedélyt a hatás ugyan az lesz mint a vagdosásnál csak így épited és nem rombolod magad. Kaja terén én a gyümölcsteákra váltottam. Megfizethető és ha van sokféle ihatok mindig másmilyet. Jobb mint felzabálni a hűtőt úgy hogy nem is vagy éhes.
2020. okt. 30. 10:34
 4/7 A kérdező kommentje:
Utolso, het negyszer kondizok, egyszer futok :D Emellett teazok is. Es nem zabalom fel a hutot... nem olvastad el figyelmesen a kerdest, ezek szerint. Csak az edesaegekkel vagyok igy, semmi mas kajat nem azoktam “zabalni”
2020. okt. 30. 14:25
 5/7 anonim ***** válasza:
Ne sértődj meg de a sztori ettől még elég hasonló. Ugyan azért zabálja fel a hűtőt valaki mint amiért te nassolgatsz. De bocsi ha már sportolsz akkor nincs ötletem.
2020. okt. 30. 16:21
 6/7 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem :D Irtam is, nálam a hangsúly nem a megevésén van, z már csak a hozadéka a dolognak, a lényeg a megvásárlása :D Ha lenne bárki a családomból, aki megenné amikor megveszem, akkor megevésről nem is beszélnénk.
2020. okt. 30. 22:15
 7/7 anonim ***** válasza:
Én 1# vagyok és tökre értelek. Nálam is csak akkor van ez, hogyha valami másban van valami elakadás és akkor így ez mint egy pótcselekvés történik meg. Ha épp tök laza vagyok és semmi nehézség az életben, akkor nem eszembe sem jut tolni ilyeneket. Szóval valami frusztráció tör utat magának ebbe az irányba. Nem konkrétan vágy arra, hogy egyen az ember.
2020. okt. 31. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!