Nélkülem meghirdethetik?
Nekem a részem: 244/390
A második tulajé : 73/390
A harmadiké szintén 73/390
A mamámon pedig holtig tartó haszonélvezeti jog
Én nem szeretném eladni, mivel albérletben lakunk és nincs hova bejelentkeznünk, illetve a másik két tulaj azt követeli, hogy adjak nekik az én részemből, hogy igazságos legyen. Szemetek,sok szemét dolgot tettek, saját házuk is van,nem áll jogomban egy fityingen sem osztozkodni.
Azért ez nem így működik, hogy te nem akarod eladni és akkor ők sem tehetik meg emiatt, elesve a bevételtől.
Mivel az ő tulajdonuk is, kérvényezhetnek kényszereladást, ezesetben elárverezik a házat és te köteles vagy ebbe belemenni. De sz"rabbul jössz ki belőle, mintha beleegyezel az eladásba, mert elárverezve kevesebbet ér a ház.
Nem kell adnod nekik a részedből.
JObban jársz, ha belemész az eladásba és részarányosan elosztjátok a vételárat. Úgyis az lesz a vége, ha beperel és a bíróság elárverezteti, csak úgy már jóval rosszabbul jöttök ki.
Kedves 6os!
Az én részemből osztozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!