Elég lehet e pár évig egy 50 négyzetméteres ház ?
Üdv. Van most egy lehetőség. Tudok venni esetleg egy kis házat. Régebbi parasztház, kő alap, tufa falazat . Egész jó kis állapotban.
Mind ezt kpra, ez benne a hívogató.
Ahogy elkell képzelni jobbról van az ajtó belepsz konyha, jobbra fürdő,ha balra mész egy fél szoba onnan nyílik egy szoba. Az egész csak 50nm . Tető jó maga a ház korrekt. Nem is drága gondolom a méret miatt. Havi szinten 100-150et rá tudnék szánni kisebb nagyobb felújításra . Első évben tuti maradna a kandalló fűtés később vízteres kandalló plusz klíma .
Csak vajon elég e. amúgy a félszoba rész megszűnne jövő tavasszal az az nappali konyha egybe, szoba és fürdő lenne csak. Van egy kis tornác is de azt én nem akarom befalazni eloszobának tetszik. Ugyan ekkora lakáshoz 10millio hitel kéne csak annyi H az két szoba de nincs kert. Pár évig míg magam vagyok szeretnék albérlet nélkül élni és a kis spórolt pénzem is valamibe kéne rakni így megszűnne az albérlet dolog és a pénzem is befektetném. Ha nekem az inflációt hozzá már elégedett vagyok. Esetleg lányok nektek ciki lenne ha egy srác ilyenben lakna? Gondolnom kell a későbbi parkapcsolatomra is. Ciki ha egyszobás ház van? Ez amúgy nagy várostol 9km átlag környék.
Az a fontos, hogy neked ez a legénylakás pompásan megfelel.
Belekérdezed itt a virtuális nagy éjszakába, hogy “lányok”. Milyen lányok?!
Az a fontos, hogy TE jól érezd magad benne. Ha majd komoly kapcsolatod lesz, akivel közösen tervezel, akkor azzal a konkrét személlyel közösen fogjátok eldönteni, hogyan tovább.
Nagyon jól hangzik ahogy ki akarod alakítani a házad, a kertedet is, gondolom gondozni fogod, ki fogod alakítani az igényeid szerint.
Vágj bele! Remek befektetés. Irigyellek.
Ami a négyzetmétert illeti, persze hogy jó lehet elindulásnak, később hozzá lehet még toldani. Ami a tufa falazatot illeti, nem annyira értek hozzá, de egy statikus mindenképp nézze meg a házat. Felmerülhet vizesedési probléma, körül kell járni hogy azt miképp tudod megszüntetni.
Fontos megemlíteni, hogy egy felújítandó ház és egy felújítandó lakás távolról sem fogható fel ugyanúgy. Míg az utóbbi esetben a műszaki berendezések cseréjében és a festői munkában kb. kimerül az egész, addíg egy ház esetén nagyon sok részletbe szükséges belemenni. Egy háznál a falak tologatása meg a fűtőberendezés cseréje messze nem tölti ki a felújítás fogalmát, gyakorlatilag ez a legkisebb munka...
Ott kezdődik a teljes felújítás hogy a közműhálózatot cseréled, tehát vízcső csere a vízóra aknától indulóan, szenyvízcső csere, villamos hálózat csere, stb. Padló feltörése, kétszeri betonozás, viz és hőszigetelés lefektetése. Ahol 40-50 éve nem volt felújítva a ház, ott ezekkel kell kezdeni!
"Tető jó maga a ház korrekt"
Majd ha zuhog az eső, télen olvad a hó, menj fel a padlásra és nézd meg hány helyen ázik be. Kívűlről lehet hogy jónak tűnik egy tető, de meg kell nézni közelebbről is.
Önmagában tök jó kezdésnek, szerintem a lányoknak sincs vele baja :), hogy 50 m2-es parasztházban laksz. Kivéve, ha a világ végén van persze, akkor szűkíti majd, hogy kik hajlandók kijárni hozzád több órás utazással vagy elképzelni nálad a közös életet, vagy ha úgy alakul, eladható-e, kiadható-e vagy bővíthető-e... stb. Szóval teljesen oké, sokaknak erre se futja és ha szorgalmasan rendbe hozod saját melóval, az igen becsülendő is minden nő szemében. (És biza a nőnek is lehet saját lakása/háza, nálunk pl. a családban mindenhol a fiúk költöztek a lányokhoz vagy közösen vettek/építettek két ingatlan árából.) De a lényeg: egy ingatlan értékét mindig a lokáció határozza meg elsősorban.
Viszont mielőtt ajánlatot adsz rá, érdemes felkérni egy építési/műszaki ellenőrt vagy statikust egy bejárásra, nézze át alaposan a házat, mire számíts, mire lesz muszáj még költened a közeljövőben állagmegóvásként és mire csak ajánlott, hogy korszerűbb legyen.
" a kis spórolt pénzem is valamibe kéne rakni így megszűnne az albérlet dolog és a pénzem is befektetném"
Akkor az építmény maga kevesebbet számít, mint a lokáció.
Nézd meg Google-ben, növekvő vagy csökkenő létszámú településről van-e szó!
Valamint hogy a nyári forróság mennyire érinti ezt a lokációt: sivatagosodik, melegszik, vagy még hűvösebb, erdősebb részen van.
Szerintem ezek a fő okai annak, hogy az értéke növekedni fog-e.
Ha csökkenő értékű helyen van, akkor nem fog megtérülni a felújítás sem, amennyiben eladásra kerül majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!