Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyit adnátok egy eladhatatl...

Mennyit adnátok egy eladhatatlan, forgalomképtelen Győri belterületért? Négyzetméterárban...

Figyelt kérdés
Örököltem egy házat anno (ezzel minden rendben) de az udvaromban van 1 hrsz. ami nincs a nevemen. Jogilag semmi közöm hozzá. Elbirtoklás nem éri meg anyagilag, meg már nem lehetséges mivel ajándékozás jogcímen a felét odaadta a tulaj a 3 lányának.

#ingatlan #ár #belterület #Forgalomképtelen ingatlan
aug. 7. 10:54
A kérdező szavazást indított:
500-1000
1500-2000
2500-3000
3500-4000
4500-5000
5500-6000
6500-7000
7500-8000
8500-9000
10000
3 szavazat
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

A hivatalos értékbecslés a környéken (építési teleknél ami nem forgalomképtelen) 8000ft/nm.De ez jóval többért eladható.

Nyilván nem teszek vételi ajánlatot, azt várom ők tegyenek. Stratégiailag így okosabb. Zsarolni nem hagyom magam. 60 évet már vártak, bírják ezek a pár nm-n ücsörgést. Nekem nem sürgős mivel soha nem akarom eladni az otthonomat!!!

aug. 7. 10:57
 2/11 anonim ***** válasza:
Most mi van az udvarodban?
aug. 7. 12:19
 3/11 anonim ***** válasza:
Mi van?
aug. 7. 12:39
 4/11 anonim ***** válasza:
54%

Nekem sem érthető a kérdés.

A ház akkor kié? Mi van az udvarodban? Mi az az "1 hrsz. ami nincs a nevemen."? Kik ajándékoztak el és mit?

aug. 7. 13:00
 5/11 A kérdező kommentje:

A ház az enyém külön helyrajzi számon. Az udvaromban van egy parcella egy másik hrsz-on. Ez nem az enyém hanem távoli rokonoké. Két testvéré volt, ebből az egyik a felét ajándékozási szerződéssel lányainak adta, ami megszakítja az elbirtoklást! Ügyvéd mondta.

Az öröklés nem szakította volna meg mert természetesen köverkezik be.

Nagyapám háza volt tehát örökség. Ő se tudta hogy nem az övé az udvar egy része.

Egyébként részben ezen a részen van egy általam épített garázs (valamennyire belelóg de nem teljesen.)

Egyébként ez a parcella nagyon keskeny kb. 2m vagy picit kevesebb szélességre, de hosszú.

aug. 7. 13:14
 6/11 anonim ***** válasza:
42%
#5: Húha, inkább nézek valami latin-amerikai szappanoperát, még ott is egyszerűbb, hogy ki kivel van...
aug. 7. 14:11
 7/11 A kérdező kommentje:

5 Kb. ilyen a helyzet, tudom faramuci. Ha megoldódik (nem mostanában lesz az tutifix) bekereteztetem a térképet a földemről...

Hasonlót se láttam vagy hallottam életemben sem meg a novellákban sem... De ez van, sajnaaaa...

aug. 7. 14:18
 8/11 anonim ***** válasza:
53%
Be tudnak menni erre a telekre vagy csak a tiéden keresztül lehet(ne)?
aug. 7. 21:04
 9/11 A kérdező kommentje:

8 Bonyolult, több hrsz is van, összesen 8db.Azért ezt ragadtam ki mert ez kéne legjobban +a bejárat.

Leírom hogyan van:Van egy 40nm kockaforma hrsz ez utcafronti rész az is ezeké a rokonoké.

Hátrább az enyém ez a házhoz tartozik megnézettem a földhivatalba mert a térképen ezen a kockán nincs szám. Utána egy új hrsz ez is az enyém. Tőle balra párhuzamosan ez a rész amit írtam csak keskenyebb és jóval kisebb szerencsére mint az enyém. Szolgalmi jog sincs. A ház építésekor a régi vázrajzon nem így van. Felülvizsgálatot kértem majd küldik az eredményt, azt mondták egy hónap. Kíváncsi vagyok. Valószínűleg az építkezés után rajzolták át, de az biztos, hogy eme rokon anno, nem mondott le, nem ajándékozta oda nagyapámnak mint a többi testvére. Vele nem tudott ő sem megállapodni, a felesége miatt aki hárpia. Csak ősöm úgy tudta (én se értem miért) hogy a külterületben (a belterület utáni részen) van része ennek a testvérének. Azt pláne álmában se gondolta senki se, hogy utcafront sincs... Katyvasz az egész, meg irtó ciki...

aug. 7. 21:29
 10/11 anonim ***** válasza:
Mosonmagyaróvár környéke 1milliót adtam 1900m2 10méter széles belterületért a házam mellett. Egy beépithető telek ára min. Tízszer ennyi. Amennyiben valamelyik tulajdonos nem együttműködő el sem fogja adni vagy horror áron fogja kínálni. A szomszédomban ez a helyzet, az udvarán van egy kedves rokonnak egy idomtalan része külön hrsz.
aug. 8. 07:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!