Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi történik abban az esetben...

Mi történik abban az esetben ha egy barátom nevére lett véve egy kis értékű ingatlan de jelezte hogy végre hajtást jegyezték be az ingatlanra és arverezni akarják ki tehetnek engem mint holtig tartó haszonélvezöt?

Figyelt kérdés
aug. 7. 07:13
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Mert mit gondolsz? Elárverezik a barátod házát valaki megveszi te meg ott laksz életed végéig? Nincs valami nagy baj a toronyban?
aug. 7. 07:22
 2/8 anonim ***** válasza:
47%
Haszonelvezet meg mindig erosebb.
aug. 7. 07:29
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tehetnek ki. Ha holtig tartó haszonélvezeted van, akkor életed végéig használhatod az ingatlant.
aug. 7. 07:41
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
HA a barátod vett ety ingatlant, nekem meg hasonélvezeti jog lett rá bejegyezve, akkor ö eladhatja, vagy elárverezhetik, a haszoneélvezeti jog megmarad a halálodig (vagy esetleg az új tulaj megválthatja pénzben, ha ebbe beleegyezel)
aug. 7. 08:14
 5/8 A kérdező kommentje:
Én vettem az ingatlant 4-m Ft ért csak adósság miatt egy barát nevére került még kb 4 éve
aug. 7. 08:26
 6/8 A kérdező kommentje:
Tehát a lényeg amíg élünk maradhatunk benne? Mert ez volt a cél családdal ezért vettünk inkább egyet mint hogy albi
aug. 7. 08:27
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem rakhatnak ki, akkor sem, ha új tulajdonosa lesz, árverzéskor sem. Halálodig, vagy amíg le nem mondasz, te határozod meg, ki lakhat ott. Az ingatlan viszont jóval kevesebbet ér így terhelten, mint a piaci értéke. És a haszonélvezeti jogodat nem tudod örökíteni. Viszont kárt nem tehetsz az ingatlanban meg neked kell fizetni a közműveket, szóval itt lehet vitás rész, amiért perelhetnek, hogy a bíróság szüntesse meg a jogodat.
aug. 7. 17:25
 8/8 mindentudó99 ***** válasza:
73%
#1 Tudatlanul okoskodsz
aug. 7. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!