Ház eladás részletre?
Hirdetek egy házat 11 millióért. Jelentkezett valaki, aki fizetne 3.5 milliót, majd a többit havi részletben 1m forintjával.
Érdemes ilyenbe belemenni, vagy csak be akar költözni utána meg nem fizetni?
Arra gondoltam hogy mondanám neki, hogy csak a teljes vételár kifizetése után veheti birtokba az ingatlant.
Amikor én vettem házat, én se költözhettem be addig, amíg ki nem lett fizetve.
Lehet ilyet? (Nem tudom hogy mennek ezek a részletre való ház eladások)
Amíg nincs kifizetve, nem akarom ráíratni, nem akarom beköltöztetni.
Mindent lehet, amibe mind a két fél belemegy és le van papírozva ügyvéd előtt.
De én biztos nem tenném, marha nagy macera, ha mégsem fizet. Vegye meg aztán beköltözhet.
Akinek van feles havi 1 milliója, az meg tud venni egy 11milliós házat.
"Ház eladás részletre?"
Nem, nem és nem. Ha nincs pénze vegyen fel rá lakáshitelt.
Na igen, ez nekem is fura. Nehéz elhinni, hogy havi 1 milliója lenne majd. Na meg ha ilyen sokat tudna fizetni, miért csak 3.5 milliója van most. Megírom neki, hogy csak kifizetés után költözhetne, majd reagál valamit.
Azért gondolkozok amúgy rajta, mert nagyon problémás cigány a szomszéd, aki miatt nincs semmi érdeklődő. Talán ez lenne az egyetlen esélyem, hogy valami pénzt kapjak a házért.
Nem vagy könnyű helyzetben, de ha belemész egy ilyen üzletbe, nem biztos, hogy az kiút.
Lehet egy vállalkozó, aki befektetésnek venné a házat, de ezt elmondta volna.
"nagyon problémás cigány a szomszéd, aki miatt nincs semmi érdeklődő. "
Azzal nem vagy előbbre ha részletre árulod. Áruld olcsóbban akkor.
Én irnék vele egy szerződést hogy X időtől y ideig bérbe adod neki 1m forintig havonta és ha eljár az y idő akkor a ház az ő tulajdona lesz.
Elöre kérd el a 3.5m forintot kaució címszóval vásárlás szándéka esetén bele számít a vételárba. Illetve ha Z ideig nem füzeti az 1m forintot akkor bukja a 3.5m forintot és ki kell költöznie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!