Gubacsipusztán a XX. kerületben milyen élni?
Sziasztok! Családi házat szeretnék venni, Gubacsipuszta nagyon szimpatikus, de érdekelne az ottlakók véleménye. Mennyire élhető családdal?
Egyébként még Kispest óvárosi ill. kertvárosi része jön szóba.
Köszönöm a válaszokat.
Bár már több mint 30 éve máshol élek, de ott születtem és nőttem fel. Mivel a szülői ház még meg van, rendszeresen járok oda. Jó volt ott felnőni. Gyerekkoromban még a Dél-pesti kórház nem létezett, a mögötte lévő erdős rész pedig egy jókora nádas-mocsaras terület volt. A Kakas-tó valóban egy kis tó volt, vagy inkább kubikgödör, a ma Erzsébet-érnek nevezett kis csatornát pedig Skadinak hívtuk és a nyári szünet nagy részét ott töltöttük. A vasút soron valóban volt egy iparvágány és időnként gőzösök húztak rajta tehervagonokat a helyi kölykök nem kis örömére :) Ezek a területek most pihenő övezetként működnek. Kitűnően alkalmasak sétára, kerékpározni, kutyát sétáltatni, stb.
A házak jó része a 60-as években vagy előtte épült, rengeteg a Kádár-kocka. Mivel ez egy mocsaras terület volt elég magasan van a talajvízszint. Nagyobb esőzések után a szigeteletlen pincékben állhat a víz. A csatornahálózat eléggé elavult egy-egy felhőszakadás után a mélyebben fekvő részeken visszaömlik a szennyvíz. A Fiume-Szabadka utcai részeken időnként erős csatornaszag érződik még száraz időben is. A Fiume utcánál mostanában új lakóparkok épülnek. Hát, nem tudom. Nekem ezek a kocka házak úgy tűnnek, mint a helikopterről egymásra dobált konténerek. Persze valakinek biztos tetszik. A tömegközlekedés jó és rengeteg nagyobb áruház van a közelben (TC, Auchan, Ikea, stb). Viszont a városba vezető forgalom katasztrofális reggelente. Az M5 bevezető, a Soroksári út és a köztük lévő főbb utakon araszoló kocsisorok a jellemzők. A romákkal nem szokott gond lenni, inkább néhány nevesebb, gazdagabb család él a környéken. Sok barátom él már évtizedek óta ezen a területen teljes megelégedéssel. Bocsi, egy kicsit hosszú lett, de remélem tudtam segíteni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!