Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Dunakeszin a Madách lakóparkba...

Dunakeszin a Madách lakóparkban milyen lakni?

Figyelt kérdés
Mikor épültek pontosan ezek a házak tudja valaki? Csendes környék? Azok válaszoljanak akik laktak is ott
2024. jún. 20. 18:20
 1/1 anonim ***** válasza:

Csak majdnem laktam ott... De lehet, hogy hasznos infót tudok írni.

Egy tetőtéri lakást néztem ki 2016-ban. A Tulajdoni lapon "padlás" megjelölés szerepelt. A tulajdonos és az ingatlanügynök azt mondták, folyamatban van az átminősítés. Vételi szándéknyilatkozatot tettem hát, pár hét múlva lett volna esedékes a szerződéskötés és a birtokbaadás. Idő közben érdeklődtem tőlük, mi a helyzet az átminősítéssel, megvan-e már. Nem volt. Jogszabály szerint ennek az ügyintézési ideje 3 hét, szóval már meg kellett volna lennie. Végül felhívtam a városi főépítészt információért, és leesett az állam. Elmondta ugyanis, hogy azon a környéken 405 padlásteret alakítottak át engedély nélkül a tulajdonosok; és hogy már jó régen benyújtottak közösen egy kérvényt, fennmaradási engedélyt kérve, de a képviselőtestület azóta sem foglalkozott az üggyel, és nem is lehet tudni, hogy mikor fog. Az eredmény pedig lehet a fennmaradási engedélyek kiadása, de lehet a megtagadása is, ez esetben pedig köteleznék a tulajdonosokat az eredeti állapot helyreállítására.

Bár racionálisan gondolkodva nem tartottam túl esélyesnek, hogy ennyi embernek keresztbe tegyen az önkormányzat, mert az nagy felháborodást váltott volna ki, hiába jogszerű lépés. De nem mertem megkockáztatni mégsem, hiszen ha kifizetem a vételárat, felújítok (nem sokat kellett volna), aztán meg saját költségemen vissza kell bontatni mindent, és elszállíttatni a sittet... hát az nagyon nem jó buli lett volna. Így visszavontam a Vételi ajánlatot.

Nem tudom, azóta történt-e valami változás.

Azt viszont tudom, hogy az engedély nélküli beépítések miatt magasabb a területen a lakosságszám a jogszabályban megengedettnél (ezért is volt kétséges a fennmaradásik kiadása, mert akkor a Helyi építési szabályzatot módosítani kellett volna hozzá).

Enélkül is sok ember él ott, ez a zaj és a parkolás szempontjából is hátrány. Sok kisgyerekes család is volt, szintén plusz zajt jelent. Az üzletek forgalma szintén. A közvetlen közelben van egy magas létszámú iskola, és a nemrég épült uszoda.

Vasútállomás pár perces séta, ami pozitív, viszont rengeteg az ingázó, a vonatok csúcsidőben túlzsúfoltak, mozdulni se lehet. Meg szerintem a lakópark szélső házaiba behallatszik a vonatok zaja is. (A főút messzebb van, ott vannak a helyi járatok buszmegállói.) Helyi járatos busz is van, többféle is, és ingyenes az utazás mindenkinek - de nagyon ritkán járnak, és a menetrendet csak egy lehetőségnek tekintette néhány sofőr.

Ott dolgoztam akkoriban a közvetlen környéken, nekem azért lett volna nagyon jó ott is lakni. De most már nem bánom, hogy nem jött össze.

2024. jún. 25. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!