Milyen típusú családi házakat preferáltok inkább az egyszintes vagy a két esetleg több szintes házakat inkább?
Emeletesben nőttem fel, ami elég tapasztalat volt ahhoz, hogy egyszintest akarjunk. :)
Nagyobb gyerekkel biztos jobb az emeletes, több a privát tér, én szerettem ezt tiniként, de nekünk pici gyerekekkel most sokkal kényelmesebb, hogy egy szinten van minden, nem mindig az kéne, ami éppen a másik szinten van.
Nekem mindegy, lényeg, hogy a hálószobák kellően elszeparálódjanak a nappalitól és a konyhától, mivel több műszakban dolgozom, és csak így tudok pihenni. Jelenleg kétszintes házban lakom, lent konyha, ebédlő, nappali, fenn pedig a hálószobák, így ez itt biztosított. De ilyen ok miatt én az amerikai konyhásat sem szeretem, mert ha TV-t nézek, akkor közben ne azt halljam, hogy valaki a konyhában csörömpöl, zúg a szagelszívó stb.
Ha ezek egyszintesben is adottak, akkor olyanban is ellaknék.
Az egy szintes mellett szól szinte minden, egy dolgot leszámítva: a területigény. Ha kicsi a telek, vagy korlátozott a beépíthetőség, akkor jön leginkább szóba a kettő vagy több emeletes.
Több emeletesnél, ha tetőn kell bármit csinálni, vagy akár csak ereszt tisztítani, akkor sokkal macerásabb, mint az egy szintesnél. De külső festésre és szinte minden más külső munkára is igaz ez.
Ágyat és egyéb nagyobb bútorokat is igazi kihívás tud lenni fel vagy levinni az emeletről.
Hát, lépcsőzés szempontjából az egyszintes jobb. Ha megöregszik az ember, nem megy az már úgy mint egy fiatalnak. Meg fiatalon is le lehet sérülni, ha átmenetileg is.
Amúgy hogyan lehet kényelmes egy lépcső? Legfeljebb a mozgólépcső, de annak nagy a helyigénye, inkább liftet szoktak rakni jómódúaknál családi házba.
Aztán persze tudok olyat is, aki pl. fél a földszinten aludni, hátha bemászik valaki az ablakon, ezért alszik az emeleten, földszinten meg lezár mindent.
7# A lépcső akkor kényelmes, ha nem magasak a lépcsőfokok, és szélesek, jó, ha van korlát, és nem csigalépcső.
Manapság helytakarékosság miatt elképesztó magas, keskeny, lépcsőfokokat csinálnak, benne egy forduló lépcsófokokból, korlát nélkül.
Szomszédnál megmásztam egyszer, örültem, hogy legurulás nélkül megúsztam a kalandot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!