Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerintetek reálisan mennyit...

Szerintetek reálisan mennyit ajánljak a szomszéd telekért?

Figyelt kérdés

Az udvarom végén két szomszédom van, ugyanis a hátsó utcánál máshogy osztották a telkeket. Az még az ófalu lehet, ugyanis elég nagy telkek, az enyém mindenestül 900 négyzetméter, az övék legalább kétszer akkora. Az egyik műveli is, kukoricát az ülteti, a más telken csak a nő gaz, azt hiszem egy öreg nénié (nem rég levágatta valakivel). Én magam gondolkozom azon, hogy felajánljam, hogy megvegyem. Nagyjából 900 négyzetméter szemre, és semmilyen módon nem lehet utcáról bemenni, csakis valamilyen telekre. Az építési telkek a faluban 5 és 10 millió körül alakulnak, egy rendbe rakott kádár kocka 35-50 millió.

Szerintetek mennyi az a pénz, ami már megéri neki, de nekem sem ok?

jún. 2. 14:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
És HOL van ez a telek? Mert nem mindegy, egy megyei jogú városban vagy egy borsodi zsákfaluban!
jún. 2. 14:44
 2/7 A kérdező kommentje:
Ezért írtam árakat. Debrecenhez közeli falu
jún. 2. 14:46
 3/7 anonim ***** válasza:
68%
Ha ott ilyen drágák a rendbe rakott kádár kockák,akkor Győr környékén a 100 millka nem sok.A normális emberek nem keletre igyekeznek.
jún. 2. 15:19
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Itt két oldalról nézheted a dolgot.

Vagy azt tartod szem előtt, hogy hű, hát annak az ott csak gaz, örüljön hogy megveszed, és odagurítasz 1 milliót, és még büszke is vagy magadra.

A másik oldal pedig az, hogy megnézed, hogy neked mekkora értéknövekedéssel jár, ha jelentősen nő a telked mérete, az meg nem két forint. Kapisgálod?

Itt nincs reális piaci értéke a dolognak. Valójában annyit kérhet érte amennyit nem szégyell.

Én megnézném az átlagos négyzetméterárakat építési telek esetén a környéken, abból kiszámolnám ezt, és levonnék 10%-ot, de cserébe állnám a földmérő és ügyvéd költségeit.

jún. 2. 19:16
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! De pont ezen gondolkozom, hogy építési területként kell számoljam? Mert oké hogy belterület, de építeni oda már nem lehet, főleg nem önálló ingatlant
jún. 2. 19:38
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem, de te máris bővítheted az ingatlanod. Szóval igenis építési, legyen az kert végi sufni, garázs, vagy a házad bővítése. Lényegtelen hogy megkozelitheto-e, ha megveszed az lesz rajtad keresztül.
jún. 2. 21:39
 7/7 A kérdező kommentje:
Értem! Köszönöm a válaszokat!
jún. 3. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!