Budapestről vidékre költözők: megbántátok vagy jó döntés volt vidékre költözni?
Kérdező! Ha unalmasnak találod Pestet, egy idő után más helyeket is annak fogsz találni. Csak szólok.
#5 voltam.
Eger - maga a város - NEM VIDÉK. Nem sokban tér el bármely más várostól, akár Budapesttől. Kicsit nyugisabb, kicsit átláthatóbb, de ugyanaz: nagy forgalom, tömeg (turisták), bevásárlóközpontok, kisboltok, piac ... Mindenféle infrastruktúra ugyanolyan, mint másutt. (Arról nem beszélve, hogy a fővárosnak is sokféle vidéke van, nem mindegy a belvárosból, lakótelepről vagy kertvárosból indulsz.)
Persze ha Eger kertvárosába vagy közeli kis faluba költözöl, az tényleg vidék.
Mi csak 30 percre költöztünk Budapesttől és egyáltalán nem bántuk meg. Én örülök a város közelségének, de bent lakni már nagyon utáltam. Egyszerűen mindig volt valami folytogató érzésem. Ha ma a belvárosban járunk, mindig elcsodálkozom hogyan is lehet itt életvitelszerűen élni, gyereket nevelni és elborzadok. Tudom, hogy sokan szeretik, én utálnám már. Jó érzés hazajönni a csendbe, nyugiba, madárcsicsergésbe az élhető méretű telkünkre, ahol nincsenek a nyakunkban a szomszédaink.
Bár én vidékről költöztem Budapestre, ez volt minden vágyam anno, aztán elég gyorsan "kiégtem" benne. Tudtam mit keresek, mire vágyom, így nem ért akkora meglepetés, amikor újra "vidékiesedtem". :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!