Budapestről vidékre költözők: megbántátok vagy jó döntés volt vidékre költözni?
Hogy képzeled el a vidéki életet, és hová akarsz költözni? Mi vonz a vidéki életben?
A fiam Budapest kertvárosából agglomerációba költözött, de az már nem eléggé vidék neki, messzebbre menne.
Nagyon bejött, hogy csend van, szép a környezet (erdő, hegyek, víz), az emberek ismerik egymást. Sokkal többet mozgunk, vagyunk szabadban, (egy éve nem voltunk betegek, a gyerek kigyógyult az asztmájából). Csak úgy kirándulunk egyet munka után sötétedésig vagy biciklizünk, úszunk, evezünk. Máskor ezért másfél-két órát kellett csak ilyen helyre utazni, ezért csak hétvégén fért bele. A gyerekeket sem féltem, járkálnak át az osztálytársakhoz, haverokhoz szabadon, nem kell egy hónapra előre egyeztetni a szülőkkel, hogy a játszótéren hány órakor...
Amivel ijesztgettek minket, hogy majd nem lesz éjjel-nappali meg mi van, ha ügyeletre kell menni - hát előbbi még jól is jön, nem vásárolunk ész nélkül (meg a gyerekek se), ügyeletre meg gondolom, bevisz a taxi vagy a mentő, ha épp nincs itthon az autó, na de ettől félni akár évtizedekig "hiába"... Nagyon utáljuk már, ha be kell menni Pestre, akár csak mert valaki megdob egy színházjeggyel vagy van valami baráti összeröfffenés, és akkor megint megcsap a büdös, zaj meg tömeg. Most már nem is értem, hogy tudtam abban élni, hogyan szoktam meg, mert annyira nem emberi. Persze biztos más lenne, ha ingázni kellene, és a szabadidőnket autóban vagy vonaton/buszon töltenénk a kert és kirándulás helyett. Akkor nem tudom, hogy megérné-e, de most egyelőre nagy mázlink van és ha változik is a helyzet, olyan a szakmánk, hogy valószínűleg találunk távmunkát.
Nem utolsó szempont, hogy hová költöznének. Mert ha Győrbe vagy mondjuk Kecskemétre, az OK, de ha pl Ózdra vagy Békés megyébe, az már felejtősebb. Bár attól is függ mihez szándékoztok kezdeni.
Amúgy önmagában a vidéki lét egyszerre jó és rossz is. Csend és nyugalom van, minden "lassabb", közel a természet, ugyanakkor messze van a pörgős nagyváros, ahol megtalálsz mindig mindent.
Ózdon nekem másfélszer magasabb fizetést kínáltak mint pesten villamosmérnökként.
C*gányhelyzet meg szarabb már sajnos pesten, csak sokan elkönyvelték Ózdot valami dél-amerikai akárminek, mert évtizedekig szapulta a média.
Ha már ilyen megfordult a fejedben, akkor menj nyugodtan. Akinek a városi lét fontos, annak a vidék maximum kényszerből fordul meg a fejében, mert pl túl drága neki Budapest. De ha te már ilyenen gondolkozol, akkor 100%, hogy boldogabb leszel ott.
Ha nem a belvárosban laksz, akkor pedig nem is fogsz akkora különbseget találni majd, mivel ugyanúgy este zárva vannak a boltok és nincsenek nagyon szórakozóhelyek. Ha a belvárosban laksz, akkor pedig imádni fogod a nyugalmat és azt, hogy reggel sincs akkora zsúfoltság.
Köszi 8-as :-) Laktam már Pesten sok helyen, belváros/nem belváros. Igazából már unalmasnak találom. Köszi a biztatást, már egy ideje fontolgatjuk a dolgot!
Köszi 9-es, igen, én is nagyon szépnek találtam turistaként, de persze ott lakni az más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!