Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ez a sok CSOK-os család nem...

Ez a sok CSOK-os család nem fogja megbánni, hogy 70-80 milliókat költenek egy 90 négyzetméteres sorházra, rengeteg szomszéddal, egymás szájában?

Figyelt kérdés

Nézem ezeket az új sorházakat, amiket akarva akaratlanul húznak fel, a legető legdurvább telekfelosztásokkal, zsebkendőnyi kertrészekkel. Ezekért az összegekért tisztességes, önálló családi házakat is kapni ugyanott, csak ugye nem újépítésűek..

Ismertek olyat, aki megbánta, hogy ilyet vett? Én egy sorról tudok, ott 3 év után már mindenki utál mindenkit. Nem lenne jobb inkább önálló telkeken építkezni, a beruházóknak is? Ez senkinek nem jó, sem a családoknak, sem a régi szomszédoknak.

Csak én gondolom, hogy ezek nem túl jó ingatlanok még akkor sem, ha szépek éppen az átadás idején? A durva, hogy még mindig felfele mennek az áraik, de viszik mint a cukrot.

máj. 22. 14:42
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
#5, újra átgondoltam amit írtál, azért ez nem igaz. Jelentős, tényleg jelentős árkülönbségek vannak, senki nem vizesedő dohos lepukkant kádárról beszél.
máj. 22. 16:05
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Az volt az en megfigyelesem, hogy kb olyan aron, mint az uj sorhazak, nagyon rossz allapotu kadarkockakat lehet kapni max. En BP agglomeraciojaban nezelodok egy ideje...
máj. 22. 16:10
 13/28 anonim ***** válasza:
84%
Még nem tudják mire fektettek be.
máj. 22. 16:11
 14/28 A kérdező kommentje:

Oké, ott keresik a balekokat, én távolabb vagyok az agglomerációtól (35 km Budapest, budai oldal), itt már jobb azért a kínálat.

De ha át is vergődöd magad a felújításon/korszerűsítésen, végeredményben akkor is vagy van egy pofás családi házad, vagy van egy sorházad.. Ezek nagyon gyorsan fognak veszíteni az értékükből, és szerintem nem összemérhetőek azzal, amikor ténylegesen magadnak építteted, saját tervekkel, saját igényekkel. Az megint más tészta, nyilván az a legjobb :)

máj. 22. 16:13
 15/28 anonim ***** válasza:
80%

Jelenleg szűk réteg tudja megengedni magának, hogy normális házat építtetsen. Mi 4-5 éve nem mertünk belevágni, mert nem volt biztos, hogy ott maradunk, lett helyette lakás minimális hitellel. Azóta nagyon dúrván elszállt. Itt (szeged) csak a telek 30-40 millió, + 100nm ház olyan 80 milla+sok ősz hajszál.

mi is valami sorház-szerűségre váltanánk, persze azért nem nyolc lakásosra, max négyre, úgy hogy garázsok tartozzanak hozzá. tényleg az a baj, hogy túlárazott, vagy a fizetésünk alulárazott.. de hogy átlagfizetésből egy életen át nyögjed, hogy van egy alap házad valahol nincs rendben..

máj. 22. 16:32
 16/28 A kérdező kommentje:

persze, ezzel teljesen egyetértek. mi is messziről indultunk, nagyon sok verejtéket kért a dolog. de pont ezért meg sem fordult a fejembe, hogy egy túlárazott sorházra olyan összeget fizessek ki, amit leírni is szörnyű. lakással sincs baj, sorházzal se, itt ezenek az értékei azok, amiket nem értek. nem vagyunk egyformák, ha most lenne 80 millióm, biztosan nem egy ilyet vennék, akkor sem, ha egy ideig a rezsim kedvezőtlenebb lenne egy korszerűtlenebb, de önálló ingatlanban (vagy olyan társasházban/sorházban, ahol élettér is van). Korszerűtlenebb ingatlant mindig fel lehet húzni idővel, sorházból viszont sosem lesz önálló. Ráadásul 3 gyerekkel őrület.

Jobban szabályozva sokkal élhetőbb ingatlanokat lehetne építeni, és akkor nem menne tönkre minden jó kis utca, ahol van még beépíthető terület. mondjuk ha a szomszédban nem 8, hanem csak 4 lakás lenne, akkor máris ég és föld lenne a különbség. Nekem biztosan. :(

máj. 22. 16:44
 17/28 anonim ***** válasza:

Én győri agglomerációban lakok, még 1 millióért vettem a telkemet a falu központban. Győr tábla 11 km, és 8 perc kocsival. Jelenleg 10 től indulnak, a falu határában a semmi közepén.

Na ekkoriban 18-20 volt egy felújításra váró tégla kocka ház, én ugyan ennyiből kívülről készre építtettem a házamat, telkestől, m2-re vetítve! Tehát biztosan olcsóbb volt az új: egy nyílászáró cserével, a homlokzati hőszigeteléssel, és egy cserép cserével. Jelenleg az árak jól elszálltak, de az arányok maradtak.

A telkeken ikerházasítással 5-15 milliókat tudnak spórolni. Szerintem 1 fokkal jobbak, mint a sorházak, mert ott még sokszor a felső szinten is különálló lakások vannak. A telek mérete Győrben a sorházaknak átlag 50-100 m2, van 1-2 nagyobb 150 m2 körül, de azokat kegyetlenül árazzák.

Az ikerházak változóak, általában 800-1000-es telekre építenek 2 házat, így annyira nincsenek egymás nyakán, de az optimálistól távol állnak. A hész is csak 2 házat enged 1 telekre. Itt már tanultak a zsúfoltsági hibákból, plusz minden ház úgy van kialakítva, hogy 2-2 kocsibeálló van házanként. Így az utcám max a vendégek parkolnak.

Én is a ház elé alakítottam ki a kocsiknak a helyet saját telken, nem a közterületen! Nálunk a családban mindenki használati tárgyként tekint rájuk, nem állunk be velük garázsba. Nekem nincs is garázsom, de nem is kell.

máj. 22. 16:54
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Soha többé sorház! Pedig csak hármas sorházban laktam, de ezeket úgy építik, hogy jobban áthallatszik, mint egy panel. Iszonyú vékony válaszfal nulla hangszigeteléssel, minden áthallatszik és ehhez képest nagyon drágák a sorházak.

És a többsége osztatlan közös tulajdon, ami szintén rémálom. Inkább egy felújítandó saját ház normális nagyságú térrel.

Elismerem, hogy a felújítás macerás, anyagilag szinte kiszámíthatatlan és ezt kevesen akarják, tudják bevállalni, de idővel rájönnek, hogy a nyugalomnál nincs fontosabb. A mostani eszetlen stresszes világban a legfontosabb, hogy legalább otthon jól érezze magát az ember és ne más ordibálását, baromságait kelljen folyton tolerálni.

máj. 22. 17:18
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is 2-3 autó van családonként a faluban és már a kétsávos út egysávosra szűkült a parkolók miatt, biciklizni meg életveszélyes lett. Pedig itt nincsenek társasházak és elég nagyok a telkek.
máj. 22. 17:28
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
19-es, sirjuk vissza az idoket, amikor mindenki max a kozeli TSZ-ben dolgozott..?
máj. 23. 06:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!