Mit lehet még tenni garázsvásárlás után adó ügyben?
Egy hete egy olyan társasházban lévő garázst vásároltam meg 5 millió Ft-ért ahová a feleségem állandó, én meg indeiglenes lakcímre vagyok bejelentkezve, ebben a társasházban van egy lakásunk, a feleségem nevén.
Az adás-vételen már túl vagyunk, most várom az ügyvédtől az értesítést, hogy a földhivatal frissítette a tulajdoni lapot.
De csak ma reggel jutott eszembe, hogy talán okosabb lett volna, ha a feleségem nevére vesszük a garázst, mivel az ő nevén van a lakás, és szintén ő van állandóra bejelentkezve oda. Most már úgy érzem, hogy késő bánat = eb gondolat, szóval a kérdésem az, hogy van valami jogi lehetőségem arra, hogy elkerüljem a helyi ingatlan adót, és ha van, mi lenne az?
Gondolom településenként eltérő a szabályoszás, hiszen önkormányzati adóról van szó. Felénk például nincs olyan szabály hogy ha a bejelnetett állandó lakcímeden van a garázs, akkor adómentes, ha két utcával arrébb a garázssoron, akkor meg adóköteles.
Garázsra mondjuk nem is olyan kibírhatatlan összeg az adó. Éves szinten pár ezer forint. Ezért szerintem nem éri meg utólag trükközni.
De mindenképp helyben kellene megérdeklődnöd, hogy ott pontosan mi a szabályozás.
"Én úgy tudom, hogy azért a lakásért vagy házért ahol állandó lakcímmel vagy bejelentve, nem kell adót fizetni."
Lehet, hogy felétek így van, nálunk nem! Születésem óta abba a házba vagyok bejelentve, ahol most is lakom. Soha nem volt hivatalosan más lakcímem. Mégis minden évben fizetni kell rá az adót. Jó. ez is inkább csak jelképes dolog. A többi közüzemi számlához képest nem jelentős összeg.
Önkormányzatonként eltérő, hogy mire és mennyit kell fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!