Ha valakinek egy ingatlan nincs a nevén hogyan tudja eladni?
Van egy zártkerti ingatlanom és átadtam egy ismerősömnek hogy művelje, nekem nem volt már lehetőségem foglalkozni vele. Semmi papírt nem írtunk, csak szóban beszéltük meg hogy ameddig szeretne vele foglalkozni, addig csinálja, használja.
Most mondja, hogy el akadja adni. Én meg mondtam, hogy jó, akkor előbb talán a nevedre kéne venni nem? Erre kiröhögött, hogy minek az? Le tudja papírozni így is.
Namost ha valaki megveszi tőle papíron, szerződéssel azt hogy tudja megcsinálni? Nem fog az kibukni hogy nem is az ő nevén van a telek Nekem ebből lehet bármi problémám?
Az anyagi része nem érdekel, mert 1990-ben tízezer forintért vásároltam, azt már párszázszor visszahozta :D
Megbízatásra pl... de csak ha van neki ilyen, mégpedig hiteles, tanúkkal. alár e-tanúsítvánnyal etc... NÉZ UTÁNA!!
Te ingatlanodról van szó? (konkrét, vs. általános a kérdésed)...
#4 "Igazából az a kérdés, hogy mikor adtad neki oda? Mert ha eltelik 15 év és bizonyítani tudja, hogy ő használta/művelte, akkor elbirtokolhatja."
Ez nem így van.
Elbirtokolni csak azt lehet amit a tulajdonosa soha nem is figyel, kezel és a tulajdonjogát nem is jelzi semmivel a művelője felé.
Mivel itt a használatát engedte meg neki, az elbirtoklás eleve lehetetlen, hiszen a tulajdonos engedélyével használja, vagyis tudja a használó hogy a tulajdonosé és a tulajdonos igényt is tart a tulajdonára. Ezzel az erővel minden bérlő 15 év után közölhetné, hogy onnantól az övé, mert hát ő használta.
"mikor adtad neki oda?"
Ez lesz a harmadik nyár.
Demens nem vagyok még talán 44 évesen. Alkesz... hát az vagyok, bár nem ittam alkoholt 3 éve. Igaz előtte betankoltam rendesen :D
Kérdező, legyél óvatos ezzel a fickóval.
Én a helyedben körbe érdeklődnék, nem művelné-e más. Ha találsz mást, normálisnak kinéző embert, inkább neki add művelésre. Ha békében akarsz elválni a mostanitól, akkor idény végén küldd el, de ne telepedjen meg nálad. Aki ilyeneket mond, abból simán kinézem, hogy aláírást hamisít és egyebek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!