Panel vs. tégla?
5 éve élek panelban, albérletben és tervezek saját lakást venni.
Szeretem a társasház kényelmét, de szürreálisnak érzem, hogy mennyire áthallatszik minden. A beszélgetések mély “dünnyögése” alap, de ha a fűtés cső mellett beszél az alsó szomszéd, akkor szinte teljesen tisztán értem.
A fürdőszoba pedig (ami a lakás közepe) szinte összegyűjti a hangokat, mert a kádban fekve 10x erősebben hallani minden döndülést.
Korábban kertes házban éltem, abba nem vágyom vissza, nem kell tök süket környezet sem, így tégla lakásban gondolkozom. Nem régi, polgári, gangosban, hanem 80-as években épült 4-5 emeletes társasházakban.
Akik ilyesmikben laknak: jobb a helyzet hangszigetelés szempontjából, mint panelban?
"Egyebkent panelban en azt is hallottam anno, ha valaki 2 szintel feljebb fingott egyet."
Kádban? 🤔
"Akik ilyesmikben laknak: jobb a helyzet hangszigetelés szempontjából, mint panelban?"
Ugyanolyan rossz, még további hátránya a tégláknak, ha leáztatnak, akkor nem csak felpöndörödhet a vakolat mint a panelba, hanem 3-4 centis vakolat meg tégladarabok is potyoghatnak a fejedre!
Annyi előnye van csak, hogy fúrhatod faraghatod a falat ahogy akarod!
De a budapesti "tégla" falakban találtam én már sörösüveget, elvakolt pallódeszkát, de lyukakat is bőven.
Tégla társasházban lakok, ha már kicsit hangosabban beszél a szomszéd, hallom. Hallom, ahogy pisál, lehúzza a vécét, fürdik. Hallom, ahogy becsukja az ajtókat, fiókokat. Hallom a mosógépet, turmixot, mikrót. Hallom, ha köhög.
Előtte panelban laktam, ott soha nem hallottam ezeket a szomszédtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!