Szerződés szegésnek számít ez a tétel? Adott egy 2023.11.06-aláírt adás-vételi szerződés, szerződés 3.pontja szerint a eladó amint átadja a lakást a vevőknek, ügyvédnek a letéti számláról a vétel árat ki kell egyenlíteni.
Ezt írd be:
Google: ingatlan adásvétel ptk fizetési határidő
Nekem ez jön ki:
A Ptk. 6:130. §-a értelmében, ha felek a szerződés másként nem rendelkezik, a pénztartozást a jogosult (jelen esetben: eladó) fizetési felszólításának vagy számlájának kézhezvételétől számított harminc napon belül kell teljesíteni.2023. nov. 6.
"-Benne van mikor átadom a lakást,5-napon belül ki kell fizetni a vétel árat a letétből!"
Es arra semmi kikotes, hogy csak akkor adod at, amikor letetbe kerult a penz? Nyilvan nem lenne okos atadnod, ha meg letetben sincs az ara. Csak neked van egy hatarido, amig at kell adnod a lakast??
Nincs kikötés csak nekem van határidő igen május 2.3 a letétre nincs kikötés, szerintem evvel nem is számolt senki hogy nem kapják meg a hitelt esetleg.
Mert úgy volt vele az ügyvéd akkor rá megy a 1-milliós letétjük és az már veszteség ugye.
25-ős ez így van de aki nem jártas ezekben az honnan tudja?
Azért megyek ügyvédhez hogy segítsen, ne pedig falnak vezessen.
Amíg nincs letétben a pénz biztos nem adok át semmi!
Nem gondolttam volna hogy ilyen hosszadalmas egy hitel felvétel és ugye a vevő már 5-éve fizetik a Fundamentát és ezért is mentem bele mert úgy gondolttam és ugye mondták az előzetes hitelelbírálás szerint hitelesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!