Férjemmel házat szeretnénk vásárolni.Ad a bank úgy hitelt hogy csak nekem?
Az én Nav által leigazolt fizetésemből 3xor kitudnám fizetni az ingatlan vásárláshoz szükséges hitel havi törlesztőjét.
Tehát az én fizetésem önmagában "elég".
A férjem most mondott fel a munkahelyén és most 3 hónapig próbaidős lesz. Ilyenkor úgy tudom nem ad a bank hitelt mivel próbaidőn van.
Mivel az én fizetésem is elég egy hitelre, olyat lehet csinálni hogy csak egyedül kezdem el a hitel igénylést?
Vagy most fel kell függesztenünk az ingatlan vásárlási szándékunk amíg a férjemnek nem fixálódik a munkaviszonya?
Amíg egyedülállók kapnak lakáshitelt, addig szerintem te is tudsz felvenni egyedül.
Bár azt nem tudom, hogy adóstárskent bevonható e így a férjed.
Ami biztos, ha 1 fizetésre adják a hitelt több önerőt kérnek. De ez nem szó szerint kell értelmezni. Nekem 2021ben 30% önerőt + teleket + közműveket + terv doksit kellett biztosítanom. Ez már önmagában is jóval több, mint 30% os önerő, de még 1 millióval kevesebb hitelt adtak. Pedig a havi törlesztőrészlet a fizetésem 18%a hitel felvételekor.
(OTP)
Házasság esetén mindig bevonják adóstársként a másik felet. Se a férj, se a feleség nem vehet fel "önállóan" hitelt.
Az már teljesen más kérdés, hogy elegendő-e a te fizetésed, DE nem feltétel, hogy az adóstárs is keressen.
Alacsony összegű gyedet kaptam, amikor a hitelünket felvettük. Egy az egyben a férjem fizetése volt az alap, mégis megkaptuk és adóstárs lettem.
Mikor felvettük a lakáshitelt a feleségemmel akkor nekem 2 állásom volt, neki 1.
Mindketten beadtunk 1-1 igazolást, nem érdekelte őket a harmadik fizetés mivel elegendő volt amit benyújtottunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!