Kispest, Zrínyi utcai 10 emeletes házakban mennyire jó lakni? Mennyire kultúrált a lakóközösség? Tudom, hogy évekkel ezelőtt kábszeres csövesek lepték el a felsõ szinteket, ezek még mindig ott vannak?
Köszönöm a válaszod.
Hát ezek nagyon lehangoló körülmények...reménykedtem, hogy talán jobb lett a helyzet, de ezek szerint nem.
Olvastam más kérdéseknél, hogy Kispest jobb mint Pesterzsébet, de lehet hogy nem?
Át kell gondolnom az elképzeléseimet...
Kispest jobb, mint Pesterzsébet, ez igaz. De ezek után képzeld, milyen lehet Erzsébet. Legjobb barátnőm 70 éves anyukája ott lakik, ő már nem mer kimenni az utca végébe sem sötétedés után. :((
Egyébként a 18. ker-nek vannak jó részei, pl. a Havannna már sokkal jobb. Végig van kamerázva, a lakóközösség kicserélődött. Ha Dél-pest a cél, akkor érdemes a 18.ker-ben nézelődni.
Én a Zrínyi panelokkal szemben a Jókai utcában lakok (lassan 3 éve) és semmi olyasmit nem tapasztaltam mint amit az 1-es válaszoló írt. Be van minden kamerázva, az utcában a játszótéren soha nem láttam hajléktalant vagy drogost.
Azt meg tudom erősíteni, hogy a Kossuth tér-Lidl környékén szoktak lenni hajléktalanok, illetve a Bocskai utcai Spar-nál szoktak lenni (oda én nem járok vásárolni).
Én a 13-ból költöztem ide, féltem is, hogy nagyon sz*r lesz, de azt kell, hogy mondjam pozitívan csalódtam, a Havannán is jártam és szerintem ott rosszabbak még mindig a körülmények.
Iskolákról még nincs tapasztalatom, a szemben lévő óvodában és bölcsődében csak magyar gyerekek vannak (amúgy is, mintha a "magyar" gyerekek között nem lehetnének rosszak)
Ha a Jókaiból mész pl. a Remízbe, ahol van Penny, Pepco és DM is, akkor előtte is gyakran állnak a hajléktalanok sajnos. Tehát azon a környéken is vannak sajnos bőven.
Nem az a gond, hogy vannak pl. kínai gyermekek is a suliban és hogy rosszak lennének, hanem az, hogy nagyrészük úgy kerül oda, hogy nem tudnak magyarul. No most velük is kell haladni, miattuk lemarad a teljes osztály. Némelyik suliban kimondottan nekik van korrepetálás, de hát lássuk be, a magyar nem könnyű nyelv és nem boldogulnak túl jól. Ha az osztály 30-50%-a rosszabb képességű gyerekekből áll, az a jókat sem motiválja igazán. Persze lehet, hogy már minden suli ilyen Bp.-en, anno, amikor a 80-as években én jártam általánosba, nem volt ennyi bukás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!