Van egy ház ami 28m volt , de sikerült lealkudni 26m , ilyen esetben az a 2m beleszámít az önerőbe ?
NAV-hoz is az adás-vételin szereplő összeg kerül be, ez után számítják az illetéket és az SZJA-t is.
Alapvetően értem, mire játszanál.
10% önerő ebben az esetben 2.8M Ft lenne. Ha ennyi szerepelne az adás-vételiben. Így gyakorlatilag csak 800.000Ft-ot kellene önerőként a VALÓSÁGBAN összeszedned, hogy megvedd 26M-ért a házat.
Ez ott bukik el, hogy a bank embere kijön felmérni és ott neki a KIALKUDOTT árat KELL mondani, tehát nem mondhatsz már összeget, mint ami majd a papírra rákerül.
Az eladónak sem mindegy, mert a NAV felé el kell számolnia majd, mit mond, hogy került a számlájára még az a 2M Ft?
Ha kiderül, akkor nem tudom mi van, de ez szimplán csalás.
Szerintem itt egyértelműen mindenki azt válaszolta, hogy ha a végleges ár 26M, akkor annyi. Pont. Ezen nincs mit variálni.
Próbálkozni lehet csalással, de rengeteg a buktató. Mit csinálsz, ha kiderül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!