Az érdeklődő a telefonon próbál alkudni, az ilyen mennyire komoly?
24 kép van fent a hirdetési oldalon+10 perces videó a házról. Irányár van megadva ami alkudható. Autó hirdetéseknél szoktam látni hogy alku a kocsi mellett.
Nem értem hogy akár alkudi úgy, hogy személyesen nem is látta a hàzat?
Telefonon mondd szimplán azt, hogy "személyesem megbeszéljük a részleteket" és tereld arra a beszélgetést, hogy mikor tud eljönni.
Nálunk is volt, hogy pl. 55M-ra tartották a házat és mondtam már a telefonba, hogy bocs, nekönk fixen 50M-nk van egy házra. Ennek tudatában elmenjünk.e megnézni vagy szó sem lehet róla. Komolyan goldoltuk, én 2x kerestem lakást, házat az utóbbi 5 évben, szóval nem biztos, hogy kamu komolytalan vevő.
Nem attól komolytalan, hogy telefonon próbál alkudni, hanem hjgy megtekintés előtt.
Most tegyük fel, hogy ő mond látatlanban, képek alapján egy összeget, te meg nagyon el akarod már adni a házat, és rávágod, hogy viheti annyiért. Utána ha megnézi, és valami nem tetszik neki, akkor visszatáncol? Nem túl korrekt magatartás...
# 15. Akár az ügyvédnél is vissza lehet táncolni. Miért ne lenne korrekt? A vevő miért fizetne csak azért, mert egyébként rosszabb állapotú a lakás, mint a képeken látszik? Az nem korrekt, ha elhallgatnak valamit az eladók vagy ha lényegesen jobb képeket tesznek ki, mint ami indokolt.
Nálunk is volt videó és 20 kép, amikor odamentünk tiszta mocsok volt minden. Ennek tudatában alkudtunk is 10%-ot. Utólag még kiderült ez-az, de arra már csak legyintettünk.... Bármikor kiderülhet a lakásról, házról is bármi, tehát miért lenne inkorrekt, ha ezek kiderülnek, akkor a vevő mégsem akar annyit fizetni. Ez egy kétoldalú megállapodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!