Az miert van, hogy a barátnőm ( én is lány)nem figyel, ha komoly dolgaimról beszélek neki és később nem érdeklődik, hogy mi volt, mi lett azzal a dologgal kapcsolatban, hogyan oldottam meg, nem is emlékszik rá, hogy van ilyen dolog velem?
Azert van, mert nem erdekli.
Az ilyen baratnokkel vigyazz.
Gondolom, ha neki van problemaja, akkor azt rad omleszti es toled var tanacsot.
Na, ezert nincs mar egyetlen egy baratnom se!
Persze, hogy jelent. Azt, hogy kell neki a hallgatóság, mert az mindenkinek kell. Aztán van az, aki szándékosan emlékezik a másik pár dolgára, hogy fenntartsa annak figyelmét (meghallgatási hajlandóságát), hogy az neki a továbbiakban is lelki szemetesládája lehessen. Aztán van az, aki aktívan is képes a másikra figyelni.
A csaj, akiről beszélsz hol van? Az első kettő között, ha jól sejtem. Majd olvasd le legközelebb a szeméből a gesztusaiból, hogy "jelen van"-e vagy csak ott van!
Arra, hogy pont aznap mondja le, nem igazán hihető indok mert:
1. Aki annyira komolyan tanul, annak napirendje van (fakultáció, edzés, különóra stb.), tehát tudja, hogy mikor ér rá.
2. Ha kb. hirtelen kell még rátanulnia a dolgozatra, akkor azt már azelőtt 1-2 nappal tudja, és akkor le tudja mondani a programot még annak napja előtt.
Ha mindig az ő kényelme a szempont és a te általad szervezett programokat lemondja, az azt jelenti, hogy a te időd és időtöltéseid nem érdeklik, ellenben neki kellemes, ha ott vagy neki, amikor ő szeretné.
Felesleges többet részletezned a helyzetet itt, csupán azt kell mérlegelned, hogy a jelenlegi, felborult egyensúlyi kapcsolat megéri-e neked. Ha megéri, semmit nem kell tenned.
Ha nem éri meg, akkor beszélgetned lehet vele erről. Ha nem akar változtatni, akkor le vagy szarva. Ha rákérdez, hogy de miért, "nekem ilyen-olyan izém van, te meg mindig ráérsz", akkor elmondod, hogy ez nagyrészt így van, de sokszor neked nem ideális, hogy csak az ő programjai vanbak, és hogy te készülsz a programotokra ő meg lemondja. Ha ezután ő változik, ez a kapcsolat még jó is lehet, mert lehet, hogy ő nem tudja, hogy a barátság ilyen munkával jár. Az is lehet, hogy nem érdekli ez, és elkezd ritkábban keresni.
Figyeld meg, ha lemondod - de akár csak sajnálkozva, hogy ő be sértődést vagy tesztelést érezzen - az ő programját párszor, akkor sokkal ritkábban fog keresni! Ez azt mutatná, hogy te neki kényelmi eszköz vagy, nem pedig kedves személy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!